Βουλή: «Μπρα ντε φερ» κυβέρνησης - αντιπολίτευσης με φόντο την υπόθεση Λιγνάδη

Στις 10.00 το πρωί η «κόντρα» Μητσοτάκη - Τσίπρα

Του Μάκη Θεοδώση

Στη συζήτηση του Κανονισμού –σύμφωνα με το άρθρο 142Α– για την ποιότητα της δημοκρατίας και του δημοσίου διαλόγου θα μιλήσει σήμερα Πέμπτη στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταθέσει το πλαίσιο αντιμετώπισης κακοποίησης σε εργασιακούς χώρους, τη θέσπιση κώδικα δεοντολογίας και την αυστηροποίηση των ποινών για ανάλογα αδικήματα. Ταυτόχρονα, θα εξηγήσει πως «η υπουργός Λίνα Μενδώνη έπραξε τα δέοντα όταν πληροφορήθηκε για τις καταγγελίες και αποδέχτηκε την παραίτηση του κ. Λιγνάδη άμεσα. Θα επαναλάβει πως η κ. Μενδώνη έχει παράξει έργο και το μόνο ατόπημά της είναι φραστικό, αφού χαρακτήρισε πρόωρα «επικίνδυνο» τον κ. Λιγνάδη.

Επίσης, θα τονίσει πως τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη και θα υπογραμμίσει την ισχύ του τεκμηρίου της αθωότητας μέχρι απόδειξης του εναντίον, ενώ θα κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ πως κομματικοποιεί την κακοποίηση και προκαλεί εκχυδαϊσμό, αφού έφτασε στο σημείο να φωτογραφίζει το περιβάλλον του πρωθυπουργού για παράνομη διακίνηση ανηλίκων.

Επίσης, το απόγευμα, στις 16.00, ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με ατζέντα την πορεία του εμβολιασμού στην Ευρώπη και την πρόταση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων.