Στις 10.00 στη Βουλή η υπόθεση Λιγνάδη

Σφοδρή σύγκρουση πολιτικών αρχηγών αναμένεται σήμερα

στη Βουλή - Στο «κάδρο» η υπόθεση Λιγνάδη

Ξεκινά σε λίγη ώρα στη Βουλή η συζήτηση για την υπόθεση Λιγνάδη, στην ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας από τον πρωθυπουργό, αναφορικά με «την ποιότητα της δημοκρατίας και του δημοσίου διαλόγου».

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Αν και η υπόθεση βρίσκεται πια στα χέρια της Δικαιοσύνης, ωστόσο η κοινωνία ζητά απαντήσεις γιατί η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης 15 ημέρες μετά την επώνυμη καταγγελία συνέχισαν να παρέχουν κάλυψη στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Τι θα πει ο Τσίπρας

Τα παραπάνω σημεία θα τονίσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την ομιλία του, ενώ θα ζητήσει ακόμη μία φορά από τον πρωθυπουργό την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη.

Υπόθεση Κουφοντίνα

Στην υπόθεση του απεργού πείνας και καταδικασμένου για εγκλήματα τρομοκρατίας θα αναφερθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ώρα που ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης «χτυπά την πόρτα» τόσο του πρωθυπουργού όσο και της Προέδρου της Δημοκρατίας, ζητώντας να πάψει η πολιτική αναλγησία και να εφαρμοστεί ο νόμος και για τον κρατούμενο Κουφοντίνα, ο οποίος κινδυνεύει να πεθάνει από τη συνεχιζόμενη απεργία πείνας και δίψας.

Μηνύματα αλληλεγγύης στα προφίλ Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου

Από χθες στις 21.30 τα προφίλ στα social τόσο του πρωθυπουργού όσο και της Προέδρου της Δημοκρατίας έχουν κατακλυστεί από χιλιάδες μηνύματα αλληλεγγύης προς τον απεργό πείνας, έτσι ώστε να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση προς τους ανώτατους πολιτειακούς παράγοντες της χώρας και να μην έχει η Ελλάδα τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας.

Σημειώνεται ότι ο κρατούμενος διανύει την 48η ημέρα απεργίας πείνας και την τρίτη ημέρα απεργίας δίψας. Τα σχόλια τόσο στο προφίλ του πρωθυπουργού όσο και της Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς να είναι υβριστικά ή προσβλητικά, τους καλούν να πράξουν τα δέοντα.