Βορίδης: Είστε σαν τον συγκυβερνήτη σας, κ. Τσίπρα

Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις καταβολής των αποζημιώσεων

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα νέο «Πάνο Καμμένο» ‒ Σφοδρή απάντηση στην επίθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «όργιο χριστουγεννιάτικων τροπολογιών»

Στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο Κικίλια στη Βουλή το θερμόμετρο ανέβηκε από τον κ. Βορίδη.

Του Μάκη Θεοδώση

Υπενθύμισε πως «ο συγκυβερνήτης του ΣΥΡΙΖΑ ερχόταν στο βήμα της Βουλής και κατηγορούσε τους πάντες». «Έτσι και εσείς καταθέτετε συνωμοσίες, χωρίς να μπορεί να αποδειχτεί τίποτα. Ο θησαυρός των καταγγελιών του κ. Τσίπρα έγινε άνθρακας», πρόσθεσε.

«Μας εγκαλείτε για θεσμικό έλλειμμα, γιατί καταθέτουμε πολλές τροπολογίες, και ξεχνάτε τις 200, ακόμη και 300 τροπολογίες που φέρατε. Δεν μετράνε επειδή είναι αριστερές;» αναρωτήθηκε.

«Μια εκπρόθεσμη τροπολογία φέραμε, λες και εσείς δεν είχατε ποτέ χρησιμοποιήσει τελευταίας στιγμής πρακτικές», υπογράμμισε ο υπουργός.

«Για τις αποζημιώσεις που μας κατηγορείτε πως καθυστερούν, ο κ. Βορίδης απάντησε πως το σύνολό τους θα έχει καταβληθεί μέχρι το τέλος του μηνός Ιανουαρίου. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει ήδη σήμερα καταβολή 70 εκατ. ευρώ και αφορά την επιτραπέζια ελιά, τους ροδακινοπαραγωγούς, 7 εκατ. ευρώ για τις λαϊκές. Μη σας εκθέτουν οι συνεργάτες σας», τόνισε.

Υπόθεση Κρουστάλλη

«Η κ. Κρουστάλλη, που είναι έγκριτη και σοβαρή δημοσιογράφος, διέκοψε τη συνεργασία της με το Μέσο που εργαζόταν. Αφορμή, ένα ρεπορτάζ της που δυσαρέστησε την κυβέρνηση. Αυτό αναδεικνύεται ως ζήτημα δημοκρατίας, χωρίς να έχει υπάρξει οποιοδήποτε στοιχείο ότι υπάρχει κυβερνητική παρέμβαση για τη διακοπή της συνεργασίας της. Κανείς δεν μας το έχει πει αυτό. Είναι μια εικασία η κυβέρνηση πως μπλέκεται σε μια διαφορά Μέσου και δημοσιογράφου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

«Τόσο ευαίσθητοι είστε εσείς, που χειραγωγήσατε το τηλεοπτικό τοπίο με τον διαγωνισμό για τα κανάλια, με την ΕΡΤ των Ακριβοπούλου - Καψώχα ή τον περιβόητο Καλογρίτσα και το Συριζοκάναλο», κατέληξε ο υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM