Βορίδης για Ν. Σμύρνη: Να δούμε τη συνολική εικόνα, τι πραγματικά έχει συμβεί

Βορίδης: Αν υπάρχει υπέρβαση καθήκοντος, να τιμωρηθούν

οι αστυνομικοί

Του Μάκη Θεοδώση

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης τοποθετήθηκε για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, τονίζοντας πως «διενεργείται ΕΔΕ και η Εισαγγελία θα κάνει τα δέοντα. Όμως θέλω να προσθέσω πως θα περιμένω τις αρμόδιες Αρχές και να έχουμε συνολικά την εικόνα, τι θα πουν οι αστυνομικοί από την πλευρά τους. Η απρόκλητη επίθεση σε έναν αμέριμνο πολίτη δεν ισχύει. Ο συγκεκριμένος έχει προσπαθήσει να αφοπλίσει αστυνομικό, έχει λάβει μέρος σε πορεία για τον Κουφοντίνα, δεν είμαι αυτόπτης μάρτυς». «Δεν ρίχνουμε ανάθεμα μόνο από την τηλεοπτική εικόνα», πρόσθεσε.

Για τη φράση «πονάω», ανέφερε πως «η απώθηση κατά τη σύλληψη, ο Άρειος Πάγος θεωρεί αντίσταση κατά της αρχής». Για τα σιδερένια γκλοπ και αν λερώνεται η εικόνα της Αστυνομίας, τόνισε πως «θα δούμε τι έχει προηγηθεί, αν υπάρχει υπέρβαση της δράσης των αστυνομικών, θα εξεταστεί. Πάντως, δεν πήγε ξαφνικά η Αστυνομία και βαράει τον κόσμο, δεν έχει γίνει έτσι». «Κάνει ελέγχους για τον κορονοϊό, δέχεται επίθεση η ομάδα ελέγχου», υπογράμμισε ο υπουργός.

«Αν η σύλληψη είναι άδικη, να κάνει μήνυση ο πολίτης και να αξιώσει την τιμωρία των αστυνομικών», ξεκαθάρισε.

Όσον αφορά το αν θα ανοίξει η οικονομία στις 22 Μαρτίου, ανέφερε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υπεύθυνη στάση και στηρίζει τις διαδηλώσεις, συμβάλλει στην καθυστέρηση επανόδου της αγοράς με 2.000 άτομα στον δρόμο». «Προφανώς ταυτόχρονα είναι παράβαση των μέτρων για τον κορονοϊό και να κατανοήσουμε τα όρια, μια μερίδα της άκρας Αριστεράς συνεχώς να διαμαρτύρεται», κατέληξε ο κ. Βορίδης.