Βορίδης: «Πιθανό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown»

Βορίδης: Πιθανό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown

-  Συνδικαλιστικά συμφέροντα ασύμβατα με την εξυπηρέτηση του πολίτη

Του Μάκη Θεοδώση

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης κατέθεσε την άποψή του στον ΣΚΑΪ για την κακοκαιρία, λέγοντας πως «ο μηχανισμός της χώρας ανταποκρίθηκε πλήρως και έγινε η προληπτική επιλογή του κλεισίματος της εθνικής οδού». «Λαμβάνω θετικά μηνύματα από την περιφέρεια για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού», πρόσθεσε.

Για την πανδημία ανέφερε πως «η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναντίστοιχη με αυτό που βιώνει ο πολίτης. Είναι τραυματική η εμπειρία του κορονοϊού και αποτελεί πρωτοτυπία να επιθυμείς να κεφαλαιοποιήσεις κέρδη από αυτό το γεγονός». Και πρόσθεσε: «Η διαχείρισή μας κατέστη ευρωπαϊκό παράδειγμα και καταλαβαίνω το πολιτικό πρόβλημα του κ. Τσίπρα».

Για την παράταση του απαγορευτικού υπογράμμισε πως «είναι πιθανό, αλλά εξαρτάται από τη μεταβολή του επιδημιολογικού φορτίου και θα κριθεί από την πίεση του Ε.Σ.Υ. Νομίζω πως με τον ταχύτερο εμβολιασμό όλων των ομάδων που έχουν υγειονομικούς κινδύνους θα τα καταφέρουμε».

Το «ακορντεόν» της αγοράς αποτελεί «σύνθετο εγχείρημα και καταλαβαίνω πως προκαλεί κόπωση και αγωνία στον κόσμο», τόνισε.

Όσον αφορά το άρθρο του και την υπόνοια συμφερόντων που φρενάρουν το Δημόσιο, ανέφερε πως «εννοεί την αποφυγή ενός πλέγματος προστασίας συνδικαλιστικών συμφερόντων, ακόμη και πλήρους κομματικού ελέγχου του Δημοσίου. Η οπτική μας είναι μόνο ο πολίτης και πώς θα έχει την απαιτούμενη εξυπηρέτηση με στρατηγικές δράσεις. Επιθυμώ η απαξία του δημόσιου χώρου να σταματήσει, να αλλάξει η λειτουργία του μαζί με τους εργαζόμενους».

Τέλος, για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απάντησε πως «το θέμα δεν υφίσταται, έχει κλείσει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό».