Βορίδης: Εφαρμόζεται ό,τι ισχύει για όλους τους κρατουμένους

Βορίδης: «Έχει στη διάθεσή του κάθε ένδικο μέσο - Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ιδεολογική ταύτιση με τον Κουφοντίνα»

Του Μάκη Θεοδώση

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης έδωσε απάντηση στην αιτίαση του ΣΥΡΙΖΑ για τη μη ικανοποίηση του αιτήματος για μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό.

«Απαγορεύεται η παραμονή στις αγροτικές φυλακές σε κάθε κρατούμενο που έχει καταδικαστεί για τρομοκρατική δράση. Ο νόμος 4760 έγινε αφού είχε μεταφερθεί ο Κουφοντίνας, ο ΣΥΡΙΖΑ τον μετέφερε και εμείς εφαρμόζουμε τον νόμο.

Λένε οι συνήγοροι να επιστρέψει στο κατάστημα κράτησης το αρχικό. Ο Κουφοντίνας δεν μετάγεται γιατί δεν υπάγεται στη διάταξη αυτή».

Όσον αφορά την αιτίαση για τα ένδικα μέσα, τόνισε πως έχει δοθεί ήδη ειδοποίηση από 18/2/20 και ο κρατούμενος μπορεί να έχει στη διάθεσή του κάθε ένδικο μέσο. «Ό,τι ισχύει για όλους τους κρατούμενους ισχύει και για τον Κουφοντίνα. Ας προσφύγει δικαστικά», υπογράμμισε ο υπουργός.

Σε αντιπαράθεση με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο, που ζήτησε να μην «πεθάνει ένας άνθρωπος, να μη γίνει ο πρώτος νεκρός από απεργία πείνας», ο κ. Βορίδης απάντησε πως «έχουμε μετακίνηση άποψης, από τον ΣΥΡΙΖΑ με τα έωλα νομικά επιχειρήματα της υπεράσπισης, έχει πάρει έγγραφα στα χέρια του. Αν θέλει, να προσφύγει στις αρμόδιες αρχές. Μεταφερθήκαμε στον κίνδυνο ζωής που δεν στερήθηκε καμιά φροντίδα από το κράτος...». «Αν κάνει το ίδιο ο κ. Κασιδιάρης, θα έχουμε την ίδια στάση από τον ΣΥΡΙΖΑ;» αναρωτήθηκε.

«Τελικά γιατί είναι τόσο μείζον για τον Κουφοντίνα; Έχει ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα είναι ο μόνος λόγος», κατέληξε ο υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM