Βορίδης: Το κράτος ήταν παρόν και οι ζημιές θα αποκατασταθούν το συντομότερο

Βορίδης: Το κράτος ήταν παρόν και οι ζημιές θα αποκατασταθούν το συντομότερο - Επιτυχής επιλογή το κλείσιμο της Εθνικής

- Αρμοδιότητα των ΟΤΑ η φροντίδα των δέντρων 

Του Μάκη Θεοδώση

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας τόνισε πως «το κράτος ήταν παρόν και δίνουμε μάχη για την αποκατάσταση των ζημιών. Έγιναν έγκαιρες κινήσεις κλεισίματος των δρόμων».

«Τα φαινόμενα εγκλωβισμού οχημάτων και απεγκλωβισμού είναι μια δύσκολη διαδικασία και αν ρωτάτε τι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα, να λάβετε υπόψη πως διαχειριζόμαστε έναν κίνδυνο που δεν γνωρίζουμε την έντασή του».

«Ο προληπτικός αποκλεισμός της εθνικής οδού αποδείχτηκε σωστή επιλογή με την έκταση και το μέγεθος της κακοκαιρίας», υπογράμμισε.

«Είναι λυπηρό που χάθηκαν ζωές και είναι ξεκάθαρο πως ο συντονισμός του ΟΤΑ και η Πυροσβεστική γίνεται από την Πολιτική Προστασία, και το ΥΠΕΣ δεν έχει επιχειρησιακό βραχίονα, καλύπτουμε τα αιτήματα που δεχόμαστε».

Για την ασυνεννοησία μεταξύ της Περιφέρειας και των δήμων για την προετοιμασία με τη φροντίδα των δέντρων ανέφερε πως «έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα». «Γι' αυτό το θέμα οι ΟΤΑ πρέπει να συνεννοηθούν με το δασαρχείο και πρέπει όλοι να κάνουν καλά τη δουλειά τους», κατέληξε ο κ. Βορίδης.

.