Βορίδης για Κουφοντίνα: Δεν υπάρχει εκδικητικότητα, εφαρμόζεται ο σωφρονιστικός κώδικας

Βορίδης: Ο  ΣΥΡΙΖΑ εκβιάζει με τη στάση του - Ακολουθείται ο νόμος - Ζητά ειδική μεταχείριση

Του Μάκη Θεοδώση

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ για την υπόθεση Κουφοντίνα πως «ο κ. Κουφοντίνας εκτίει την ποινή του σε αγροτικές φυλακές, ευμενούς εκτίσεως, μια επιλογή ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, κατήργησε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας όπου κρατούνται επικίνδυνοι εγκληματίες και υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Εμείς επανασυστήσαμε στο Δομοκό τέτοιες φυλακές. Δεν έχει μετανιώσει για τις πράξεις του και έπρεπε να φύγει και να πάει εκεί».

«Ισχυρίζεται πως υπάρχει διάταξη που, αν υποπέσει σε παράπτωμα στις αγροτικές, επιστρέφει στον Κορυδαλλό. Δεν υπάρχει εκδικητικότητα, εφαρμόζεται ο νόμος με απόλυτη καθαρότητα», τόνισε.

Για την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, που προτρέπει την κυβέρνηση να προσέξει, ανέφερε πως «ο κ. Σεβαστίδης είναι γνωστός για τις θέσεις του και είναι κατανοητές».

Όσον αφορά το γιατί επιμένει τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται πίσω από ένα πέπλο ψευδοδικαιωματισμού, μπορεί να μην του αρέσει η ύπαρξη φυλακών υψίστης ασφαλείας. Ένας άνθρωπος που δολοφόνησε 11 συνανθρώπους του αποφάσισε να αλλάξει χώρο έκτισης της ποινής του και κάνει απεργία πείνας».

Στην περίπτωση που πεθάνει ο κ. Κουφοντίνας, ο υπουργός απάντησε πως «η ευθύνη βρίσκεται στα χέρια του κρατουμένου, ζητά ειδική μεταχείριση». «Θα του δώσουμε κάθε φροντίδα για την υγεία του», πρόσθεσε.

Στον ισχυρισμό πως το δικαιούται ο κ. Κουφοντίνας και πως ακόμη και η κ. Μπακογιάννη έδειξε μεγαλοψυχία, απάντησε πως «αν εφαρμοστεί αυτό, κάθε εγκληματίας με μια απεργία πείνας θα πετυχαίνει τη μετάβασή του σε όποια φυλακή επιθυμεί». «Το ζητούμενο είναι να εφαρμοστεί ο σωφρονιστικός κώδικας», κατέληξε.