Αλέξης Τσίπρας: Βίλα έχει ο Μητσοτάκης στην Τήνο, μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο

Αλέξης Τσίπρας: «Βίλα έχει ο Μητσοτάκης στην Τήνο, μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο  ‒ Διπλωματική ήττα οι αποφάσεις της Συνόδου»

Αποκατάσταση της αλήθειας και σαφείς απαντήσεις για όλα τα ζητήματα έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη.

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Ο τέως πρωθυπουργός άσκησε δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη συνέχεια που έδωσε η ΝΔ στα δημοσιεύματα περί βίλας στο Σούνιο καθώς και για τη διαχείριση της πανδημίας και τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

«Οι συκοφάντες της δημοσιογραφίας ανέλαβαν να εκτελέσουν το συμβόλαιο Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει τροπολογία στη Βουλή που θα υποχρεώνει τους πολιτικούς να δηλώνουν την πορεία του δανείου τους.

«Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξαν τη στιγμή που έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα να ασχοληθούν με τη βίλα που νοικιάζω. Είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Μητσοτάκης καταφεύγει στη λάσπη και τον κιτρινισμό: η πρώτη ήταν στη Βουλή με τον νεκρό πατέρα μου. Νομίζω ότι οι πολιτικοί οφείλουμε να δίνουμε απαντήσεις και να ελεγχόμαστε, γιατί οφείλουμε όλοι διαφάνεια», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μιλάνε για βίλα. Βίλα είναι το σπίτι του κ. Μητσοτάκη στην Τήνο, που είναι μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο. Είναι ένα όμορφο, μικρό σπίτι σε μια ωραία περιοχή. Είμαι στην περιοχή εδώ και έξι χρόνια, από το 2015 έως το 2019, νοικιάζω με τη σεζόν για τρεις μήνες ένα μεγαλύτερο σπίτι για 3.600 ευρώ τον χρόνο και τώρα δίνω 6.000 τον χρόνο με μια συμφωνία που έκανα με τον ιδιοκτήτη.

Έχω δώσει όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα, δεν κρύβω τίποτα, έχω στείλει εξώδικο σε δημοσιογράφους. Δίνω την ευκαιρία στους δημοσιογράφους που εν γνώσει τους με συκοφάντησαν να αποκαταστήσουν την αλήθεια. Η ΝΔ έχει καταλάβει ότι η συζήτηση που άνοιξε δεν τη συμφέρει.

Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης δεν είναι επιχειρηματίας με συναλλαγές με το Δημόσιο ούτε κάποιος διαπλεκόμενος επιχειρηματίας. Είναι ένας έντιμος άνθρωπος, με γνωστή επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή. Το ακίνητο ήταν αυτό για δέκα χρόνια ανεκμετάλλευτο. Η γνώση της ύπαρξης αυτής της κατοικίας προς εμένα έγινε σε ένα δείπνο που κάναμε μαζί (σ.σ. με τον Γιώργο Παπαδάκη) στην ταβέρνα της περιοχής, όπου ο ταβερνιάρης μού είπε “εγώ θα ψάξω να βρω μήπως υπάρχει εδώ κανένα σπίτι να μείνεις”», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συνάντηση με τον ιδιοκτήτη

«Στην αρχή παραξενεύτηκε, δεν είχε μείνει ποτέ σε αυτό το σπίτι και μου είπε: “Πρώην πρωθυπουργός θα πας να μείνεις σε ένα σπίτι 70 τ.μ. συν το υπόγειο που ήταν ανεκμετάλλευτο;”. Παρά την τοποθεσία, για δέκα χρόνια ήταν ξενοίκιαστο». Μάλιστα, του είπε ότι, καθώς δεν είχε μεγάλη ανάγκη για να πουλήσει το σπίτι, θα μπορούσε να κάνει μια ανακαίνιση και να συναφθεί μισθωτήριο για 3-4 χρόνια ,ώστε να μείνει στο σπίτι ο τέως πρωθυπουργός και η οικογένειά του. «Του είπα ότι το θέλω, γιατί αγαπάω την περιοχή και είναι εξαιρετικά βοηθητικό για κάποιον που πρέπει και το καλοκαίρι να είναι κοντά. Με τη δουλειά που κάνω δεν μπορώ να παραθερίσω σε κάποιο νησί, ανά πάσα στιγμή πρέπει να είμαι δίπλα, αν συμβεί κάτι. Ιδίως τις ημέρες που ήμουν πρωθυπουργός, ήταν σημαντικό να είμαι κοντά στην οικογένειά μου», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Την επόμενη φορά που θα πάω να νοικιάσω ένα σπίτι θα πάρω μαζί μου και τον κ. Μητσοτάκη και το γραφείο Τύπου της ΝΔ, για να αξιολογήσουν το ακίνητο και το ύψος του ενοικίου», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Τα δημόσια πρόσωπα οφείλουμε να δίνουμε στη δημοσιότητα και να απαντάμε σχετικά με τη ζωή μας και τις προσωπικές μας συναλλαγές. Ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει στη δημοσιότητα τα ενοίκια που αφορούν τον ίδιο; Τώρα ρωτάω εγώ και περιμένω απαντήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τα ενοίκια του σπιτιού όπου διαμένει στον Λυκαβηττό, γιατί δεν μένει σε κανένα από τα σπίτια που κατέχει, ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό. Ξέρετε, στο σπίτι του Βολταίρου δεν μιλάνε για σχοινί. Θα δώσει στη δημοσιότητα τα ενοίκια και τα στοιχεία που αφορούν τον κ. Μητσοτάκη και τα 32 ακίνητα που διαθέτει και τα ενοίκια γι’ αυτά, καθώς η οικογένειά του δεν έχει ασχοληθεί με κάτι άλλο εκτός από την πολιτική. Θα δώσει ο κ. Μητσοτάκης τα στοιχεία για το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που χρωστάει στις τράπεζες, ενώ μιλάνε για τα δικά μου 500 ευρώ και εάν έπρεπε να είναι 1.000 ευρώ», τόνισε ο τέως πρωθυπουργός.

Για τη διαχείριση της πανδημίας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είχε χρόνο να προετοιμαστεί για το δεύτερο κύμα και δεν το έκανε, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως «δεν έχει το πολιτικό θάρρος να ζητήσει συγγνώμη για την εκατόμβη των νεκρών».

Για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής

«Πρόκειται για μια ακόμη διπλωματική ήττα για τη χώρα», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM