Τσίπρας για Νέα Σμύρνη: Χάσατε τον έλεγχο και βαράτε τον κόσμο στο ψαχνό

Τσίπρας: «Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της πανδημίας και το μόνο που ξέρει να κάνει με σχέδιο είναι να βαράει στο ψαχνό»

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για τον ξυλοδαρμό πολιτών χθες στη Νέα Σμύρνη από αστυνομικούς.

«Είμαστε στον πέμπτο μήνα ενός απολύτως αποτυχημένου και ατελείωτου lockdown. Τα νοσοκομεία, αφημένα εδώ και μήνες δίχως ενισχύσεις, ασφυκτιούν και πάλι. Οι νεκροί σκαρφάλωσαν ξανά στους πενήντα ημερησίως. Η οικονομία έχει διαλυθεί. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εδώ και μήνες σε απόγνωση, μόνο χρέη ξεπληρώνουν και δάνεια. Και οι εργαζόμενοι επιβιώνουν με ελάχιστα και αγωνιούν για το αύριο.

Την ίδια στιγμή οι πολίτες, που επιβάλλεται να στοιβάζονται καθημερινά στα λεωφορεία, στο μετρό και στους χώρους δουλειάς, απαγορεύεται αυστηρά να έχουν έστω και μια μικρή ανάσα. Έναν περίπατο το απόγευμα της Κυριακής. Μια βόλτα μέχρι τη θάλασσα. Ακόμη και μέχρι την πλατεία της γειτονιάς. Η απρόκλητη επίθεση αστυνομικών σε οικογένειες και νέα παιδιά στην πλατεία της Νέας Σμύρνης σήμερα (σ.σ. χθες) το απόγευμα είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της πανδημίας και το μόνο που ξέρει να κάνει με σχέδιο είναι να βαράει στο ψαχνό.

Χτυπημένοι νέοι και νέες, τρομοκρατημένοι γονείς και παιδιά μέρα μεσημέρι στις γειτονιές της Αθήνας. Και το βράδυ, ψέματα για όσα συνέβησαν στα δελτία ειδήσεων. Το μεσημέρι ξύλο και αυταρχισμός και το βράδυ προπαγάνδα. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο ενορχηστρωτής της μεγαλύτερης εκστρατείας αυταρχισμού και εξαπάτησης που έχει γνωρίσει η χώρα εδώ και δεκαετίες», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΥΡΙΖΑ: Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης ξεσπούν στους πολίτες

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει την ευθύνη για τη βία των αστυνομικών στην κυβέρνηση, και μάλιστα αναφέρει ότι «όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης θα ξεσπούν πάνω στους πολίτες».

«Σήμερα το απόγευμα η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί, οι αστυνομικοί ασκούν βία πρωτοφανούς αγριότητας, προκαλώντας έντονες αποδοκιμασίες έκπληκτων περαστικών. Ο αυταρχισμός των αστυνομικών δυνάμεων εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. Όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης θα ξεσπούν πάνω στους πολίτες. Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα», κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΑΔΑ για να δει τους προσαχθέντες

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενη από τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Σπίρτζη, τον αναπληρωτή τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Διονύση Καλαματιανό, και τους βουλευτές Νοτίου Τομέα Αθηνών Γιάννη Μουζάλα, Γιάννη Μπαλάφα, Νίκο Παππά, Ραλλία Χρηστίδου, Θεανώ Φωτίου, βρέθηκε χθες βράδυ στη ΓΑΔΑ για να δει τους προσαχθέντες πολίτες.

Η ανακοίνωση 

«Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του αστυνομικού κράτους Μητσοτάκη δεν σταματάει. Φτάσαμε στο σημείο να δέχονται επίθεση από την αστυνομία ανύποπτοι πολίτες και παιδιά στην πλατεία Νέας Σμύρνης. Η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης δεν είναι δυνατόν να μετατρέπεται σε απαράδεκτες, πρωτοφανείς και αντιδημοκρατικές πράξεις αστυνομικής βίας κατά των πολιτών.

Ο ξυλοδαρμός πολιτών χωρίς κανέναν λόγο και καμία αφορμή αποδεικνύει ότι το αστυνομικό κράτος Μητσοτάκη έχει μετατραπεί σε κράτος βίας και καταστολής και, όπως αποδεικνύεται καθημερινά, τα νέα Σώματα, όπως αυτό της Ομάδας Δέλτα, δεν έχουν ως στόχο την προστασία των πολιτών από το έγκλημα, αλλά την καταπίεση και την τρομοκράτηση της κοινωνίας. Την ίδια στιγμή που οι αστυνομικοί έδερναν στην πλατεία Νέας Σμύρνης, πολίτες με πρόσχημα τον Covid-19, εγκληματίες στο Πικέρμι, έδεναν, έδερναν και λήστευαν 93χρονο και τη σύζυγό του.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όχι μόνο έχει αφήσει ανεξέλεγκτη τη δράση ακροδεξιών θυλάκων εντός της ΕΛ.ΑΣ., αλλά έχει επιτρέψει η νοοτροπία αυτών των θυλάκων να είναι κυρίαρχη και να επιβάλλεται στους πολίτες της χώρας σε δρόμους και πλατείες.

Κύριε Μητσοτάκη, κύριε Χρυσοχοΐδη, δεν αρκεί μία ΕΔΕ, όταν τέτοια περιστατικά βίας και αυθαιρεσίας παίρνουν δημοσιότητα. Οι Έλληνες πολίτες έχουν ανάγκη μια δημοκρατική αστυνομία που θα επιτελεί τον ρόλο της και θα συμβάλλει στο αίσθημα ασφάλειας της κοινωνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και σύσσωμος ο δημοκρατικός κόσμος προειδοποιούν ότι δεν θα ανεχθούν αυτόν τον επικίνδυνο, αντιδημοκρατικό κατήφορο, ο οποίος γυρίζει τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM