Τσίπρας κατά Μητσοτάκη για θανάτους υγειονομικών: Οι ιδεοληψίες πάνω από τις ανθρώπινες ζωές

Σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ασκεί δριμεία κριτική κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και των χειρισμών του αναφορικά με την πανδημία, με αφορμή τον θάνατο γιατρού που εργαζόταν στο νοσοκομείο των Γιαννιτσών ‒ ο δέκατος υγειονομικού εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση, καθώς «υγειονομικοί που κρατάνε μόνοι τους όρθιο το σύστημα υγείας φωνάζουν από τον Μάρτιο για προσλήψεις. Καταγγέλλουν σοβαρές ελλείψεις σε εξοπλισμό».

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Ο κ. Τσίπρας τονίζει πως «η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα στηρίξει τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή για την προστασία της δημόσιας υγείας» και προαναγγέλλει ότι «αύριο στις 12.30 το μεσημέρι παρουσιάζουμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο Ε.Σ.Υ.».

 Ολόκληρη η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

«Ακόμη ένας γιατρός χάθηκε χθες άδικα στα Γιαννιτσά. Ήταν ο δέκατος θάνατος υγειονομικού μέσα στην πανδημία. Αλλά σε μια κυβέρνηση που διευθύνει τον “πόλεμο” με στρατηγούς που ζουν στον κόσμο τους μακριά από το μέτωπο, αυτές οι απώλειες είναι ψιλά γράμματα. Στα λόγια είναι ήρωες, στην πράξη όμως τους αντιμετωπίζουν ως παράπλευρες απώλειες.

Γιατί οι υγειονομικοί που κρατάνε μόνοι τους όρθιο το σύστημα υγείας φωνάζουν από τον Μάρτιο για προσλήψεις.

Καταγγέλλουν σοβαρές ελλείψεις σε εξοπλισμό.

Περιγράφουν τη φρικτή πραγματικότητα, που τους αναγκάζει να φροντίζουν 40 και 50 ασθενείς, την ώρα που ιδιωτικές κλινικές είναι άδειες.

Φωνάζουν για τις απλήρωτες υπερωρίες, που αφορούν το διάστημα κατά το οποίο εργάστηκαν σε συνθήκες απίστευτης πίεσης και κινδύνου για την ίδια τους τη ζωή.

Και ποια είναι η απάντηση στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής;

Καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Καταγγελίες ακόμη και για έλλειψη οξυγόνου.

Απλήρωτες υπερωρίες μηνών.

Αν ο κύριος Μητσοτάκης είχε το αίσθημα καθήκοντος έστω ενός από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που καθημερινά δίνουν τη μάχη μέσα στα νοσοκομεία, δεν θα βιώναμε τη σημερινή τραγωδία.

Αλλά, δυστυχώς, η πολιτική επιβίωση και οι ιδεοληψίες τους φαίνεται ότι είναι πάνω από τις ζωές των θνητών.

Η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα στηρίξει τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Μια κυβέρνηση που θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει ένα νέο Ε.Σ.Υ.

Ισχυρό - Σύγχρονο - Αποτελεσματικό.

Αύριο στις 12.30 το μεσημέρι παρουσιάζουμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο Ε.Σ.Υ.

Ακόμη ένας γιατρός χάθηκε χθες άδικα στα Γιαννιτσά. Ήταν ο δέκατος θάνατος υγειονομικού μέσα στην πανδημία...».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM