Τσίπρας: Να εξασφαλιστούν άμεσα και με όλους τους δυνατούς τρόπους οι δόσεις εμβολίων

Όσα δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της Βουλής- «Ποια εμπιστοσύνη να σας έχουν οι πολίτες;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό

«Διακρίνω μεγάλη δυσανεξία από τα έδρανα της πλειοψηφίας. Μια δυσανεξία στην κριτική» ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την πορεία της πανδημίας.

«Κάθε μέρα προετοιμάζετε το λάθος της επόμενης. Τραγική υποτίμηση του ΕΣΥ, με δεκάδες διασωληνωμένους και αντί να κάνετε κάτι μας λέτε ότι είναι φυσιολογικό το 20% να πεθαίνει εκτός ΜΕΘ» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Ήρθατε σήμερα εδώ να κάνετε παιχνίδια με τους αριθμούς» τόνισε ο κ. Τσίπρας. «Πρώτα μας φέρατε τα έξυπνα μέτρα και θέσατε την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6.00 το απόγευμα τα Σ/Κ με αποτέλεσμα να συνωστίζονται τα άτομα στα σούπερ μάρκετ. Δεν ξέρει ο κόσμος πια τι ισχύει και πως να μην οδηγηθούμε σε καταστάσεις Νέας Σμύρνης. Πώς και ποιον θα πείσετε;» τόνισε.

«Σας λέγαμε από τον Νοέμβριο να δώσετε επιδότηση στην εστίαση και αποφασίσατε να το κάνετε τώρα. Τότε αρνηθήκατε λέγοντας πως δεν χρειάζεται και ο κ. Γεωργιάδης τους έλεγε ''αχάριστους'' τους επιχειρηματίες, θέλοντας έτσι αυτοί να παραδώσουν τα κλειδιά τους. Τώρα εξαγγέλλετε το άνοιγμα της εστίασης. Ακούω κραυγή αγωνίας από τους επιχειρηματίες του λιανικού εμπορίου» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ποια εμπιστοσύνη, όταν λέτε τα ίδια και τα ίδια; Τα ίδια λέγατε στα τέλη Οκτώβριου, που χάθηκαν 600 ζωές σε 8 μήνες. Επιβεβαιώσαμε ότι είχαμε συλλογική επιτυχία. Τα ίδια όμως λέτε και τώρα. Μέσα σε 6 μήνες χάθηκαν 7.500 ζωές. Σε 5 μήνες που εφαρμόζουμε ένα από τα πιο σκληρά λοκντάουν. Ποια εμπιστοσύνη να έχουν οι πολίτες, όταν την τελευταία εβδομάδα είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη σε ρυθμό θνητότητας και κρουσμάτων; Θα πείτε ότι είναι φωτογραφία της στιγμής. Μα σήμερα μιλάμε» επισήμανε.

«Αυτό το οποίο εισηγούμαι είναι ότι κ. Μητσοτάκη δεν ξέρετε που πατάτε και που βρίσκεστε» δήλωσε. «Δεν είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη η προμήθεια των εμβολίων, αλλά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το λάθος κ. Μητσοτάκη είναι ότι σταθήκατε ως παρατηρητής» τόνισε.

«Να ανοίξει ο εμβολιασμός στον ενεργό πληθυσμό»

«Το κρίσιμο ερώτημα για τους ανθρώπους είναι ένα: μπορεί να γίνει κάτι; Να αλλάξει η θλιβερή εικόνα; Εμείς λέμε μπορεί. Το πρώτο που πρέπει να γίνει, είναι να εξασφαλιστούν άμεσα και με όλους τους δυνατούς τρόπους οι δόσεις εμβολίων και να έχουμε πλάνο για τον εμβολιασμό των ανθρώπων. Να ανοίξει ο εμβολιασμός στον ενεργό πληθυσμό. Θα μπορέσουμε να έχουμε βιώσιμο άνοιγμα οικονομίας, αν οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ δεν είναι εμβολιασμένοι;

Αν οι εργαζόμενοι στα κούριερ δεν είναι εμβολιασμένοι, στα ΜΜΜ, οι εκπαιδευτικοί αν δεν είναι εμβολιασμένοι; Αν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό δεν εμβολιαστούν; Πώς μιλάμε για ασφαλές άνοιγμα, αν δεν είναι εμβολιασμένες αυτές οι κατηγορίες, για να ανοίξει η οικονομία. Το ίδιο και οι ευπαθείς ομάδες Εδώ δεν πρέπει να πάμε με ηλικιακά κριτήρια. Σημαντική προτεραιότητα ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων, αλλά να πάμε και πέραν αυτού» τόνισε ο κ. Τσίπρας και ολοκληρώνοντας την πρωτολογία του ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε πως θα πρέπει να ενισχυθεί άμεσα το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM