Τσίπρας για γιατρούς στο νοσοκομείο της Δράμας: «Να ανταμείψουμε έμπρακτα τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής»

Τσίπρας: «Σοκαριστικές οι περιγραφές των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Δράμας»- Τι προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

«Το νοσοκομείο της Δράμας που επισκέφτηκα χθες, έχει μετατραπεί σε Νοσοκομείο Covid και οι περιγραφές των εργαζομένων ήταν σοκαριστικές», σχολιάζει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης μία ημέρα μετά την επίσκεψή του, με σημερινή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

"Νοσούν πάνω από 100 εργαζόμενοι"

Ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει πως περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι νοσούν αυτή τη στιγμή: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Θέλω επίσης να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες που χάσανε δικούς τους ανθρώπους. Στους νοσηλευτές, εδώ στο νοσοκομείο της Δράμας, για τη συνάδελφό τους που έχασε τη ζωή της προσπαθώντας να σώσει συνανθρώπους μας. Έχουμε χρέος αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή να τους ανταμείψουμε έμπρακτα κάνοντας τα αυτονόητα».

"Ένταξη στα βαρέα- ανθυγιεινά, νομιμοποιήσεις"

«Δεν μπορεί σήμερα να δίνεται ένα «φιλοδώρημα» και να μην υπάρξουν αυξήσεις στους μισθούς, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και μονιμοποιήσεις επικουρικών γιατρών. Αυτά τα κρίσιμα ζητήματα οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε ως Πολιτεία. Το «ευχαριστώ» δεν αρκεί, πρέπει να γίνει έμπρακτο».

Γιατροί Δράμας σε Τσίπρα: "Δεν αντέχουμε άλλο - 140 ασθενείς με 5 γιατρούς δεν αντιμετωπίζονται"

Οι γιατροί του νοσοκομείου Δράμας περιέγραψαν στον Αλέξη Τσίπρα τη δραματική κατάσταση στην οποία είναι το νοσοκομείο.

Κατήγγειλαν πως ασθενείς κόλλησαν κορονοϊό μέσα στη χειρουργική κλινική και παρά τις έκτακτες συνθήκες, περίμεναν μέχρι και μία εβδομάδα για να λάβουν απαντήσεις για τα δείγματα που έστειλαν, με αποτέλεσμα να υπάρξουν απώλειες, καθώς πολλοί ασθενείς κόλλησαν.

Πρόεδρος εργαζομένων: "Από 11 οργανικές θέσεις παθολόγων έχουμε 4, εκ των οποίων οι δύο νοσούν ήδη με κορονοϊό. Αυτοί μαζί με την βοήθεια μιας επικουρικής πνευμονολόγου και ενός ιδιώτη πνευμονολόγου έχουν το κύριο βάρος των ασθενών που νοσηλεύονται από την πανδημία".

"Δεν πέφτει ο αριθμός των νοσηλευομένων. Πρέπει να στηριχθούμε, δεν αντέχουμε άλλο.  Την ίδια ώρα άλλοι δύο συνάδελφοί νοσηλεύονται με κορονοιό στην Αλεξανδρούπολη και συνολικά 105 γιατροί και παραϊατρικό προσωπικό έχουν νοσήσει από covid.

Συνολικά το 50 % των οργανικών θέσεων του νοσοκομείου είναι κενές. αυτή την στιγμή πέρα από τις προσλήψεις και την ενίσχυση του προσωπικού, για να αντιμετωπιστεί η δραματική κατάσταση στην πόλη θα πρέπει να επιταχθούν ιδιωτικές κλινικές και ιδιώτες γιατροί.

Το 25% του προσωπικού του νοσοκομείου είναι συμβασιούχοι, επικουρικοί και με συμβάσεις του ΟΑΕΔ. Από τους 534 εργαζομένους οι 110 -125 είναι συμβασιούχοι. Πρόκειται για μια νέα γενιά εργαζομένων που δεν ξέρουμε το μέλλον τους. Ενα προσωπικό που εναλλάσσεται, δουλεύουν 6 μήνες και έναν χρόνο και μετά έρχονται άλλοι που χρειάζονται χρόνο για να ενταχθούν. Και ο νέος προϋπολογισμός της υγείας είναι μειωμένος κατά 600 εκατομμύρια μέσα στην πανδημία".

Πρόεδρος γιατρών: «Είναι πέρα από τις δυνατότητές μας.  140 ασθενείς με 5 γιατρούς δεν αντιμετωπίζονται. Όλοι οι ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση. Όλοι εν δυνάμει μπορεί να χρειαστεί να διασωληνωθούν. Πρέπει να είμαστε από πάνω του όλη την ώρα γιατί η συγκεκριμένη ασθένεια κάνει δραματικές επιπλοκές".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM