Στη Θεσσαλονίκη ο Κοντοζαμάνης: «Η πόλη εξακολουθεί να είναι επιβαρυμένη»

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από χθες το βράδυ, καθώς αναμένονται συσκέψεις στα νοσοκομεία για την κατάσταση που επικρατεί.

Οριακή είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία, με τον Βασίλη Κοντοζαμάνη να πραγματοποιεί από χθες επισκέψεις στα νοσοκομεία Θεσσαλίας και Βόρειας Ελλάδας. Σήμερα ο υφυπουργός βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα πραγματοποιήσει συσκέψεις με τις διοικήσεις.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός επισκέφθηκε δομές υγείας της πόλης, ενώ πραγματοποίησε σύσκεψη με τις διοικήσεις των δύο υγειονομικών περιφερειών που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη.

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να λάβουμε σοβαρά τα μέτρα της κυβέρνησης και να στηρίξουμε το Σύστημα Υγείας στη Θεσσαλονίκη. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη και προσπαθούμε να αποσυμφορήσουμε τα νοσοκομεία. Ό,τι χρειαστεί θα κάνουμε. Αν και πέφτουν τα κρούσματα, η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να είναι επιβαρυμένη», δήλωσε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Οι χθεσινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ αποτύπωσαν άλλη μία φορά την τραγική εικόνα της κατάστασης. Ο κορονοϊός φαίνεται να «αντέχει» ακόμα, καθώς ‒όπως ανακοινώθηκε‒ 111 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό ιό, ενώ 596 είναι διασωληνωμένα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Εγκρίθηκε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech στη Βρετανία

Έλαβε έγκριση το εμβόλιο της Pfizer, έπειτα από ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης. Ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται μέσα στην ημέρα να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, καθώς μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM