Θεσσαλονίκη: Στο «ΑΧΕΠΑ» ο Κικίλιας - Συνάντηση με τον Κ. Ζέρβα

Επίσκεψη του υπουργού Υγείας στη Θεσσαλονίκη - Ποιο είναι το πρόγραμμα των συναντήσεων

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να επισκεφθεί υγειονομικές δομές της πόλης. Αυτή την ώρα ο υπουργός βρίσκεται στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ», όπου και θα συνομιλήσει με εκπροσώπους της διοίκησης.

Το πρόγραμμα του υπουργού Υγείας

- Επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ».

- Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Τούμπας, που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο.

- Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

- Συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα στο δημαρχείο.

Η επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης

Σε έρευνα που πραγματοποίησε η διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ, παρατηρήθηκε αύξηση του ιικού φορτίου 100% στα λύματα της πόλης.

Ειδικότερα, τα δείγματα ελήφθησαν την Παρασκευή 5 και την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου και μετά τον περιβαλλοντικό εξορθολογισμό των μετρήσεων, σε σύγκριση με τις μετρήσεις της 1ης και 3ης Φεβρουαρίου, φαίνεται 100% αύξηση της συγκέντρωσης του SARS-CoV-2 στα αστικά υγρά απόβλητα.

Το ποσοστό της συγκέντρωσης του ιικού φορτίου ανιχνεύεται σε επίπεδα αντίστοιχα της 20ής Οκτωβρίου, αλλά χαμηλότερα της συγκέντρωσης των τελευταίων ημερών του Οκτωβρίου, όταν είχε ξεκινήσει μια εκθετική αύξησή της το φθινόπωρο.

Τι αναφέρει ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου»

Ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, δήλωσε πως «την προηγούμενη εβδομάδα έγινε σύσκεψη και ζητήσαμε αυστηροποίηση όχι των μέτρων, αλλά λήψη νέων μέτρων» για τη Θεσσαλονίκη. Να σημειωθεί, τέλος, πως χθες επιβεβαιώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 101 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM