Τάκης Θεοδωρικάκος: «Κανείς δεν θέλει να διασκεδάζει με 100 νεκρούς την ημέρα»

Για τις συνέπειες της πανδημίας και τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης μίλησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, τονίζοντας πως κανείς δεν θέλει να διασκεδάζει με 100 νεκρούς την ημέρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha πως «πρέπει με ενότητα και αλληλεγγύη, να εφαρμόσουμε, με αυστηρό τρόπο τα μέτρα, όπως κάναμε και τον προηγούμενο Μάρτιο. Τα μέτρα θα διατηρηθούν όσο το επιβάλουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Ως πολίτης -και το υπογραμμίζω αυτό- θέλω να πω, ότι δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να έχει όρεξη να διασκεδάζει αν βλέπει γύρω του 100 νεκρούς την ημέρα. Δεν μπορεί πάνω στο θέμα του κορονοϊού και της διαχείρισής του να υπάρχει συζήτηση κομματικών οφελών ή κομματική αντιπαράθεση. Δεν έχει κανένα νόημα».

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στη βοήθεια που παρέχει η τοπική αυτοδιοίκηση στους πολίτες, χαρακτηρίζοντας την ως πυλώνα κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Μάλιστα, ο ίδιος δεν παρέλειψε να κάνει ιδιαίτερη μνεία στη συμβολή του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Επιχορηγήσεις 200 εκατ. ευρώ

Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για τεράστια στήριξη της κυβέρνησης στην αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να στηρίξει την αυτοδιοίκηση». Επιπλέον, υπενθύμισε πως οι έκτακτες επιχορηγήσεις στην περίοδο της πανδημίας έφτασαν τα 200 εκατ. ευρώ.

Μεταρρυθμίσεις ΑΣΕΠ

Τέλος, ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις του ΑΣΕΠ που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών.  Ο υπουργός διευκρίνισε πως οι γραπτές πανελλήνιες εξετάσεις καθιερώνονται  για την πρόσληψη στο Δημόσιο, ενώ δεν θα υπάρχει συνέντευξη.

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM