Ταραντίλης: Η πανδημία αποτελεί ένα ευμετάβλητο δυναμικό φαινόμενο

«Έχουμε καθήκον να προσαρμοζόμαστε έγκαιρα στα δεδομένα, που είναι ευμετάβλητα. Η μεταβολή κατά 40% των κρουσμάτων μάς οδήγησε στην εφαρμογή των μέτρων και θα είμαστε πολύ προσεκτικοί»Του Μάκη Θεοδώση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης ξεκαθάρισε στον ΣΚΑΪ πως το ενδεχόμενο ολικού lockdown εξετάζεται συνεχώς, με τα επιδημιολογικά δεδομένα σε πλήρη ανάλυση, καθώς πρόκειται για ένα καθαρά δυναμικό φαινόμενο. «Έχουμε καθήκον να προσαρμοζόμαστε έγκαιρα στα δεδομένα, που είναι ευμετάβλητα. Η μεταβολή κατά 40% των κρουσμάτων μάς οδήγησε στην εφαρμογή των μέτρων και θα είμαστε πολύ προσεκτικοί», δήλωσε για την πορεία που σημειώνει η πανδημία.

«Δεν υπάρχει προτεραιότητα ανοίγματος ή κλεισίματος των κλάδων, αλλά λαμβάνουμε υπόψη να επαναφέρουμε τις δραστηριότητες με ασφάλεια. Η επιδείνωση, αν εξελιχθεί περισσότερο, θα δράσουμε ανάλογα», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο δίλημμα «αγορά ή σχολεία», ανέφερε πως «είναι δύο εντελώς διαφορετικά πεδία και η τακτική μας είναι σε συνάρτηση με τη σύμφωνη εισήγηση των λοιμωξιολόγων». Για τους εμβολιασμούς τόνισε πως «είμαστε έτοιμοι, με τα εμβολιαστικά κέντρα ανάλογα με τις ροές των δόσεων».

Για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ εξήγησε πως «η βία στα πανεπιστήμια θα αντιμετωπιστεί» και «να λειτουργήσουν με ασφάλεια και για την αποστολή που έχουν να επιτελέσουν».

Πηγή: kyvernisi.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM