Πολιτικός γάμος για όλους - Ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει τη συζήτηση

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει τη συζήτηση του πολιτικού γάμου για όλους

και όλες

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Ένα ακόμη κοινωνικό βήμα μπροστά επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρωτοβουλία του να ανοίξει τη συζήτηση για τον πολιτικό γάμο. Το δικαίωμα δηλαδή σε όλους και σε όλες, ετεροφυλόφιλους και ομοφυλόφιλους, να επικυρώσουν τη σχέση τους απέναντι στον νόμο.

Επιλέγοντας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Επιλέγοντας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, την ημέρα των ερωτευμένων, ο ΣΥΡΙΖΑ θίγει το θέμα του πολιτικού γάμου και ανοίγει τη συζήτηση έτσι ώστε να επιτραπεί σε όλους το να συμβιώνουν και με τον νόμο.

«Γιατί ο έρωτας τώρα; Γιατί στην πανδημία νιώθουμε πόσο λείπει μια αγκαλιά. Γιατί ο έρωτας θέλει δύο, που να θέλουν και οι δύο. Γιατί η αγάπη είναι δικαίωμα», αναφέρει στο μήνυμά του ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. και προσθέτει: «Μετά τους νόμους για το σύμφωνο συμβίωσης και την αναγνώριση ταυτότητας φύλου, κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει τη συζήτηση: Πολιτικός γάμος για όλους».

http://

Νέο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης 

Φαίνεται πάντως πως η νέα πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. στο πεδίο των δικαιωμάτων δεν βρίσκει σύσσωμα θετική την κομματική βάση. Ήδη από χθες τα social media έχουν πάρει «φωτιά», με τις αντιφωνίες να τείνουν να μετατραπούν σε νέο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ένα πολύ μικρό ποσοστό της κομματικής βάσης θεωρεί εντελώς λάθος τη θέση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, με το επιχείρημα πως θα απομακρύνει ένα συντηρητικό κομμάτι απογοητευμένων ψηφοφόρων του κέντρου αλλά και της ΝΔ, που το τελευταίο διάστημα βλέπουν φιλικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα άλλο μικρό ποσοστό κάνει λόγο για κακό timing, τη στιγμή που την κοινωνία την απασχολούν ζητήματα αναφορικά με την οικονομία και την υγεία.

Ωστόσο, κάθε νέο κοινωνικό βήμα πάντα θα έρχεται σε σύγκρουση με το παλιό κατεστημένο. Όλα θέλουν τον χρόνο τους για να επέλθει η ζύμωση. Οι συνθήκες και ο χώρος όμως είναι εδώ.