ΣΥΡΙΖΑ: Στον πυρετό των τάσεων

«Κονταροχτυπιούνται» οι τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ - Καταγγελίες σε όργανα και στελέχη

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Οι εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν μετατραπεί σε ματς για γερά νεύρα.  Οι τάσεις είναι στα «χαρακώματα», ενώ οι πρακτικές που χρησιμοποιούνται θυμίζουν άλλες εποχές και σε καμία περίπτωση κόμμα Αριστεράς.

Το  διακύβευμα είναι ο συσχετικός δύναμης των τάσεων. Από τη μία πλευρά είναι οι λεγόμενοι «Προεδρικοί», παλιά μέλη και στελέχη της Κίνησης Μελών μαζί με ανεξάρτητα και νέα μέλη, και από την άλλη συσπείρωση των τάσεων των 53+, με Ομπρέλα και ΡΕΝΕ.

Η συσπείρωση των 53+ εμποδίζει το άνοιγμα του κόμματος σε νέα μέλη, όπως έχει διαμηνύσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με στελέχη τους να προσπαθούν σε όλη την Ελλάδα να εμποδίσουν την επικαιροποίηση των νέων μελών και τη συμμετοχή τους στις εκλογές των Νομαρχιακών Επιτροπών.

κάλπη συριζα

Καταγγελίες σε Τσίπρα και Τζανακόπουλο

Οι καταγγελίες προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα και τον γραμματέα Δ. Τζανακόπουλο είναι καθημερινές, ενώ πρωτοκλασάτα στελέχη εμφανίζονται ιδιαιτέρως ενοχλημένα.

Ο ρόλος του Οργανωτικού Γραφείου 

Πληροφορίες αναφέρουν πως σκιώδη ρόλο παίζει το Οργανωτικό Γραφείο του κόμματος, που μέχρι στιγμής δεν παίρνει θέση απέναντι σε συμπεριφορές καταστρατήγησης του καταστατικού.

Κουμουνδούρου συριζα

Σήμερα θεωρείται κομβική ημέρα, καθώς το Οργανωτικό Γραφείο θα αποφασίσει για πολύ σημαντικά ζητήματα. Άραγε θα πρυτανεύσουν η εσωκομματική νομιμότητα και ισορροπία;

Αν όχι, τότε το πρόβλημα είναι πιο βαθύ και θα έχει αντίκτυπο στον ίδιο τον Τσίπρα βραχυπρόθεσμα. Όπως και να 'χει, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκάθαρα «χορεύει στον πυρετό» των τάσεων.