ΣΥΡΙΖΑ για Ν. Σμύρνη: «Η βία δεν απαντιέται με βία - Καταδικάζουμε απερίφραστα»

ΣΥΡΙΖΑ: «Καταδικάζουμε απερίφραστα όσους επέλεξαν με πράξεις βίας να αμαυρώσουν μια ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων κατοίκων, μαθητών, εργαζομένων και καταστηματαρχών της Νέας Σμύρνης»

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα χθες στη Νέα Σμύρνη, μετά το τέλος της ειρηνικής πορείας διαμαρτυρίας των χιλιάδων πολιτών ενάντια στην κρατική καταστολή, καταδικάζει σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πρώτη στιγμή, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, καταδίκασε την επίθεση των γνωστών-αγνώστων κουκουλοφόρων, που μετά το τέλος της πορείας προκάλεσαν εκτεταμένα επεισόδια, στην προσπάθειά τους να αμαυρώσουν την πορεία των πολιτών. Από τα εκτεταμένα επεισόδια τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

Ο Χρήστος Σπίρτζης σε ανακοίνωσή του τονίζει πως η βία δεν απαντιέται με βία και πως η βία δικαιώνει μόνο τη βία.

Η ανακοίνωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη:

«Επικοινώνησα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη, για να ενημερωθούμε για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού που δέχτηκε επίθεση στην πορεία διαμαρτυρίας στη Νέα Σμύρνη.

Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και επαναλαμβάνουμε ότι:

Η βία δεν απαντιέται με βία.

Η βία δικαιώνει μόνο τη βία».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα»

Με έκτακτο μήνυμα προς τους πολίτες μετά τα επεισόδια ο πρωθυπουργός δήλωσε πως είναι εδώ για να ενώσει και όχι για να διχάσει. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ανακοίνωσή του καταδίκασε απερίφραστα τα επεισόδια, ενώ επέρριψε ευθύνες στην πολιτική Μητσοτάκη, τονίζοντας πως ανακυκλώνει τη βία και την κοινωνική ανασφάλεια.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα όσους επέλεξαν με πράξεις βίας να αμαυρώσουν μια ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων κατοίκων, μαθητών, εργαζομένων και καταστηματαρχών της Νέας Σμύρνης.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε άνδρα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η βία δεν απαντιέται με βία.

Η βία μόνο δικαιώνει τη βία».

«Ανακύκλωση βίας και κοινωνική ανασφάλεια»

«Η στρατηγική της έντασης στην οποία επένδυσε ο κ. Μητσοτάκης, αφού απέτυχε σε όλα, το μόνο που διασφαλίζει είναι ανακύκλωση της βίας και κοινωνική ανασφάλεια.

Η χώρα χρειάζεται σεβασμό στη δημοκρατία και στα κοινωνικά δικαιώματα για να ξεπεράσει τα δύσκολα. Συνθήκες που δεν συμβαδίζουν με τη στρατηγική του κ. Μητσοτάκη», υπογραμμίζει η Κουμουνδούρου.