ΣΥΡΙΖΑ: «Κυβέρνηση και Πέτσας συνεχίζουν κυνικά τους πανηγυρισμούς»

Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και στις δηλώσεις του κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Πέμπτης, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως Ε.Σ.Υ. και υγειονομικοί βρίσκονται υπό κατάρρευση και πως η κυβέρνηση συνεχίζει κυνικά τους πανηγυρισμούς.

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Ε.Σ.Υ. και οι υγειονομικοί βρίσκονται υπό κατάρρευση, ξεκίνησαν οι αεροδιακομιδές, γιατί δεν υπάρχουν κλίνες για τους ασθενείς στη Βόρεια Ελλάδα, και η κυβέρνηση και ο κ. Πέτσας συνεχίζουν κυνικά τους πανηγυρισμούς πως τα έχουν κάνει όλα καλά και τα χυδαία ψέματα με δημιουργική λογιστική. Δυστυχώς, οι αλχημείες τους διαψεύδονται από τη ζοφερή πραγματικότητα του τριψήφιου αριθμού νεκρών κάθε μέρα και του αδιεξόδου του Ε.Σ.Υ.

Την ώρα που ο ΟΟΣΑ βάζει την Ελλάδα προτελευταία στις χώρες της Ε.Ε. σε επιπρόσθετες δαπάνες για την υγεία από την έναρξη της πανδημίας και η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας καταθέτει προϋπολογισμό με περικοπές 600 εκατ. ευρώ στην υγεία για το 2021, ο κ. Πέτσας ανακαλύπτει αύξηση του προϋπολογισμού για το Ε.Σ.Υ.

Την ώρα που τα στοιχεία της απογραφής από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του ελληνικού Δημοσίου είναι σαφέστατα και δείχνουν αρνητικό ισοζύγιο στο προσωπικό του Ε.Σ.Υ., ο κ. Πέτσας ανακαλύπτει μια αύξηση κατά 14%. Η δραματική αλήθεια όμως είναι πως σε όλους τους φορείς της υγείας το προσωπικό είναι μειωμένο κατά περίπου 6.000 εργαζομένους τον Σεπτέμβριο του 2020 έναντι του Σεπτεμβρίου του 2019 (100.338 τον Σεπτέμβριο 2019 – 94.424 τον Σεπτέμβριο του 2020). Ακόμη και στο διάστημα Φεβρουάριος 2020 – Σεπτέμβριος 2020, δηλαδή μέσα στην περίοδο της πανδημίας, το μόνιμο προσωπικό μειώνεται σταθερά».