Σχοινάς: Η Ελλάδα διαχειρίζεται την πανδημία υποδειγματικά

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, στο διαδικτυακό 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης

«Η Ελλάδα διαχειρίζεται την πανδημία του κορονοϊού υποδειγματικά: με ωριμότητα, συμμαχίες και αυτοπεποίθηση», επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά την ομιλία του στο διαδικτυακό 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης που οργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Ερευνας και Ανάπτυξης (ΕΛΙΝΕΚΑ).

«Όλα όσα το 2018 φάνταζαν απίστευτα, δύσκολα, και πέρσι τον Σεπτέμβριο πιο εφικτά, σήμερα γίνονται βασικά συστατικά του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας αλλά και της πόλης μας, που με την ώθηση της Ευρώπης παραμένει σε σταθερή πορεία, παρά τις υπαρξιακές, τις κοσμογονικές αλλαγές που επιφυλάσσει ο ιός που στοίχησε τις ζωές χιλιάδων συνανθρώπων μας», υπογράμμισε.

Κι αυτό γιατί, όπως είπε: «Στην Ελλάδα πλέον υπάρχει μια κυβέρνηση που πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και ξέρει πως να τις κάνει πράξη και ένας αποτελεσματικός- ίσως ο πρώτος μη Μεσσιανικός – πρωθυπουργός της χώρας με πολιτική βούληση και διοικητική επάρκεια. Μια χώρα που αντιμετωπίζει την πανδημική κρίση και τα παρεπόμενα της με παραδειγματικό τρόπο για το μέγεθος και τις υποδομές της. Με υποδειγματική, πολλαπλασιαστική, διπλωματική και αποτρεπτική ισχύ όπου χρειάστηκε στον Έβρο, το Αιγαίο, τη ΝΑ Μεσόγειο και με ισχυρό ρόλο στα Βαλκάνια. Με ωριμότητα, συμμαχίες και αυτοπεποίθηση”.

Στην πρώτη ταχύτητα το ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

«Η Ελλάδα κατέθεσε εγκαίρως τις πρώτες σκέψεις για τον εθνικό σχεδιασμό της ανάκαμψης. Σας επιβεβαιώνω ότι ανήκει στη πρώτη ταχύτητα της συμβατότητας με την ευρωπαϊκή στόχευση και από τα πιο ισορροπημένα ως προς την σχέση επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων. Σε αυτή την φάση ο προγραμματισμός αφορά και σωστά τις επιδοτήσεις ένα ποσό δηλαδή ύψους 16,4 δις ευρώ. ‘Αρα, συμπέρασμα πρώτο: Καλό και λειτουργικό σχέδιο», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Παράλληλα τόνισε ότι «η ωριμότητα που επιδεικνύει η χώρα, συνδυάζεται με το χωρίς προηγούμενο Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και το νέο Προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το μέγεθος του οποίου δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε το 2018 ή το 2019. Που σε συνδυασμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας και την Στρατηγική για τα Εμβόλια καθιστά την Ευρωπαϊκή Απάντηση στην Πανδημία ένα πραγματικό, φεντεραλιστικό άλμα, ουσιαστικά το πέρασμα του Ρουβίκωνα της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM