Στουρνάρας: Έτοιμοι για τη δημιουργία της bad bank

Στουρνάρας: Το «αγκάθι» των μη εξυπηρετούμενων δανείων

- «Ανακούφιση» του εγχώριου τραπεζικού συστήματος

Του Μάκη Θεοδώση

Αποτελεί τη μοναδική μόνιμη λύση για την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου των τραπεζών, αφού θα τις απελευθερώσει και θα μπορέσουν να αρχίσουν πάλι την παροχή χρηματοδότησης.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μετά το τέλος της πανδημίας θα χρειαστούν στήριξη για να επανέλθουν, και ο μόνος τρόπος είναι η χαμηλότοκη και μακροπρόθεσμη παροχή ρευστότητας.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής θα συζητηθεί η πρόταση της Τράπεζας της Ελλάδος, και ο διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας θα μιλήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, για τη δημιουργία bad bank, το σχέδιο «Ηρακλής» αλλά και το ιδιωτικό χρέος.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί έπειτα από αίτημα βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής, με επικεφαλής τον Μιχάλη Κατρίνη. Στην επιστολή που απέστειλαν στον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών, κάνουν λόγο για «ανάγκη άμεσης λύσης των κόκκινων δανείων», κατηγορούν την κυβέρνηση για «ελλειμματική στρατηγική» και χαρακτηρίζουν «επιβεβλημένη τη σύγκληση της Επιτροπής και την ενημέρωση των βουλευτών».

Παράλληλα, χαρακτηρίζουν «ενδιαφέρουσα την πρόταση της ΤτΕ για τη δημιουργία εταιρείας διαχείρισης ενεργητικού (bad bank)», ενώ σημειώνουν ότι και η Κομισιόν έχει δώσει το «πράσινο» φως για ίδρυση τέτοιων μηχανισμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM