Στη Δράμα ο Τσίπρας ‒ Επίσκεψη στο νοσοκομείο και σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς της πόλης

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Επίσκεψη στη Δράμα πραγματοποιεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, θέλοντας να δει από κοντά τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της πόλης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε σε συσκέψεις με τους διευθυντές κλινικών που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας και με την πρόεδρο του νοσοκομείου Δράμας Θ. Καρατζόγλου καθώς και με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου, του σωματείου της εστίασης και της ΓΣΕΒΕΕ.

 «Ήρθα για να διαπιστώσω την κατάσταση που επικρατεί»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως πήγε για να διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατεί, σημειώνοντας ότι γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι δίνουν έναν δύσκολο και άνισο αγώνα και πως ο στόχος του κόμματος είναι να βοηθήσει να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεύουν ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός και η αναπληρώτρια Δώρα Αυγέρη.

Πολύ δύσκολη η κατάσταση του νοσοκομείου

Να θυμίσουμε πως σε τηλεοπτική του παρέμβαση το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο της Δράμας, Γιάννης Παπαδόπουλος, τόνισε πως οι διαχρονικές ανάγκες του νοσοκομείου δεν έχουν καλυφθεί, παρόλο που πραγματοποιήθηκαν κάποιες προσλήψεις.

 Μάλιστα, έκανε λόγο για τη δική του εμπειρία, αφού νόσησε και ο ίδιος από κορονοϊό: «Απομονώθηκα από την οικογένειά μου, έμεινα στο σπίτι στο χωριό. Κοιμόμουν με το τηλέφωνο στο χέρι και ξεκλείδωτη την πόρτα, σε περίπτωση επιδείνωσης. Όλη μέρα με πυρετό», περιέγραψε.

Πρόσθεσε πως, αν συνεχίσουν οι υψηλές ροές νοσηλευομένων, τα επόμενα βήματα είναι η σταδιακή επίταξη κρεβατιών από ιδιωτικές κλινικές καθώς και υγειονομικών δυνάμεων, αν δεν επαρκούν οι εφεδρείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM