Σκυλακάκης: «Το κράτος θα αγοράζει κενές θέσεις σε θέατρα, σινεμά, συναυλίες»

skini-theatrou-me-kosmo

Για το πρόγραμμα επιδότησης κενών θέσεων σε θέατρα, κινηματογράφους και συναυλίες μίλησε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε το πρωί της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου: «Άμεσα προχωρά νομοθετική ρύθμιση η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στο Κράτος να αγοράζει ένα σημαντικό ποσοστό των εισιτηρίων σε θέατρα, κινηματογράφους και συναυλίες. Μετά το τέλος της πανδημίας θα επιστρέφονται με τη μορφή κοινωνικού εισιτηρίου».

ΚΤΕΛ

Ο κ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, λέγοντας ότι προχωρά η έκδοση ΚΥΑ για την οικονομική αποζημίωση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ για τις κενές θέσεις που υποχρεούνται να έχουν λόγω της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος δήλωσε: «Υπολογίζουμε ότι θα υπογραφεί σήμερα (26/10) γιατί έχουμε πια τη θετική εισήγηση για τα θέματα κρατικών ενισχύσεων»

Στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Παράλληλα, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης σχολίασε ότι δεδομένου ότι κανείς ακόμα δεν ξέρει πότε θα τελειώσει η πανδημία, η κυβέρνηση έχει ήδη δημιουργήσει «εργαλεία» για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται και τα οποία θα χρησιμοποιούνται μέχρι να λήξει η πανδημία. 

Κίνδυνος lockdown

O αναπληρωτής υπουργός δήλωσε πως το κλειδί για την αποφυγή ενός ακόμη ολικού lockdown, είναι η χρήση της μάσκας.

«Αν δεν χρησιμοποιούμε τη μάσκα σωστά κινδυνεύουμε να πάμε εκεί, αν τη χρησιμοποιούμε δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε σε γενικό lockdown» επισήμανε.

Επιστρεπτέα προκαταβολή

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ενός πέμπτου γύρου επιστρεπτέας προκαταβολής απάντησε πως «τα εργαλεία που έχουμε είναι εργαλεία που χρησιμοποιούνται μέχρι ότου να λήξει η πανδημία και το πώς τα χρησιμοποιούμε είναι συνάρτηση των επιδημιολογικών δεδομένων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM