Σκυλακάκης: Η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης μίλησε για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και αποκάλυψε πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι το σχέδιο για το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής πώλησης δημιουργεί αισιοδοξία, ενώ υπογράμμισε πως «όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί ώστε να αποφευχθεί ένα πλήρες lockdown».

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού, όπως για παράδειγμα οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν έχουν πληγεί από την πανδημία ενώ επεσήμανε ωστόσο ότι ο ιδιωτικός τομέας έχει υποστεί ζημία

Σε ερώτηση για τα οικονομικά ζητήματα ο κ. Σκυλακάκης διευκρίνισε πως «κλειδί» είναι η δυνατότητα της χώρας να δανείζεται καθώς έχει αξιοπιστία και όχι το «μαξιλάρι» των χρημάτων που έχουμε στην άκρη για ασφάλεια. Σχετικά με την ύφεση, υπογράμμισε ότι καθοριστικό μέτρο αποτελεί το πόσο θα κρατήσει χρονικά το lockdown και αν θα έχουμε τρίτο κύμα της πανδημίας. Σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει ξεσπάσει εξαιτίας του κορονοϊού και θα το παρουσιάζει τμηματικά.

Τέλος, ανέφερε πως τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί τροπολογία που θα θέτει τη βάση προκειμένου να ξεκινήσει η πρόωρη απορρόφηση των πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM