Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο ‒ Τι θα συζητηθεί

Πιέζεται η κυβέρνηση από τη διασπορά του κορονοϊού Τι θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Στην εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο που θα λάβει χώρα σήμερα στις 11.00 στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να συζητηθεί το τι θα γίνει μετά τις 7 Δεκεμβρίου όσον αφορά τα σχολεία.

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σχολεία θα είναι το πρώτο θέμα στην προ ημερησίας συζήτηση του υπουργικού, στο οποίο θα προεδρεύσει ο πρωθυπουργός. Δεύτερο μεγάλο ζήτημα είναι το τι θα γίνει με την αγορά αλλά και την εστίαση κατά την εορταστική περίοδο, με τον πρωθυπουργό να αναμένει την έκθεση της Επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Όσον αφορά τα θέματα ατζέντας, θα συζητηθούν τα παρακάτω:

-Παρουσίαση του νομοσχεδίου για την απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

-Παρουσίαση των νομοθετικών πρωτοβουλιών του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: α) Ενσωμάτωση Οδηγίας 2018/958 σχετικά με τον έλεγχο αναλογικότητας προ της θέσπισης ρυθμίσεων που περιορίζουν την επαγγελματική ελευθερία, β) Κύρωση συμφωνίας για το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

-Παρουσίαση του πλάνου μετασχηματισμού των Ελληνικών Ταχυδρομείων από τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

-Παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Αναδασώσεων από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

-Παρουσίαση της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού από τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρη Ζαριφόπουλο.

-Εισηγήσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για α) Πλήρωση θέσης Έλληνα δικαστή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, β) Ανανέωση θητείας Έλληνα γενικού εισαγγελέα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-Εισήγηση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη για την υπαγωγή στις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων έργων κατασκευής Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια των νομοθετικών πρωτοβουλιών του υπουργείου Υγείας: α) Κύρωση της Σύμβασης Δωρεάς της Μαριάννας Λάτση προς το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο», που αφορά την εγκατάσταση Αποκεντρωμένης Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας για ογκολογικούς ασθενείς, β) Κύρωση της Συμβάσεως Δωρεάς του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση» προς το «Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς» για την αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM