Σφοδρή σύγκρουση Πολάκη - Πλεύρη με «γουρούνια, λάσπες και δοσίλογους»

Σύγκρουση Πολάκη - Πλεύρη: «Είστε η παράταξη του μαυραγοριτισμού» - «Ο χοίρος κυλίστηκε στη λάσπη»

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Βαριές εκφράσεις στο Κοινοβούλιο, για «γουρούνια, λάσπες και δοσίλογους», μεταξύ του Θάνου Πλεύρη και του Παύλου Πολάκη, εκτόξευσαν στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.

Κατά την τοποθέτησή του, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε λόγο για παράταξη των δοσίλογων και του μαυραγοριτισμού, εκφράσεις που προκάλεσαν την αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος απάντησε πως δεν ανέχεται αυτούς τους χαρακτηρισμούς.

Πολάκης: «Εμείς βγάζουμε με στοιχεία κάθε ημέρα το πώς διασπαθίζεται το δημόσιο χρήμα. Θα το κάνουμε εμείς λοιπόν, ξεκινώντας από την κ. Νικολάου, που έχουμε ντάνα τις απευθείας αναθέσεις. "Φανάρι" σε αυτή τη διαδικασία δεν πρόκειται να σας κρατήσουμε. Και είναι σίγουρο ότι θα αναζητηθούν ευθύνες. Δεν γίνεται ανεκτό μια γαλάζια αντιδήμαρχος στην Καρδίτσα, ως μαυραγορίτης της Κατοχής, να ντανιάζει σπίτι της προϊόντα για τους πλημμυροπαθείς. Είστε η παράταξη του δοσιλογισμού και του μαυραγοριτισμού. Η δεύτερη φορά Αριστερά θα είναι αλλιώς».

Πλεύρης: «Δεν θα ανεχτούμε αυτή τη λάσπη από εσάς. Τον κ. Πολάκη τον αντιμετωπίζουμε όπως ιστορικά αναφέρεται στον μύθο του Αισώπου, όταν ο χοίρος προκάλεσε τον λέοντα να μονομαχήσουν.

Πριν από τη μονομαχία ο χοίρος κυλίστηκε στη λάσπη και ο λέοντας έφυγε.

Εσείς του 3% πήρατε μια φορά ποσοστό που παίρνει η ΝΔ στις κακές της στιγμές. Είστε η παράταξη που με την άθλια διακυβέρνηση έβλαψε περισσότερο από ποτέ τη δημοκρατία και τον τόπο.

Δεν ασχολούμαστε με τις ύβρεις Πολάκη ούτε περιμένουμε να ανακαλέσει επειδή προσέβαλε μια ολόκληρη παράταξη και όσους την ψηφίζουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM