Ράπτη: Θα επισκεφθεί τη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα

Ο ΕΟΦ θα εξετάσει την περίπτωση - Δεν τίθεται θέμα αυστηρότερων μέτρων

Η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Δευτέρα θα επισκεφθεί την νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα, η οποία έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της δήλωσε πως είναι καλά στην υγεία της.

Του Μάκη Θεοδώση

Αρχικά, για την παράταση του lockdown η κ. Ράπτη δήλωσε πως «θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα και όταν το επιτρέψουν, θα ακούσουμε τους ειδικούς». «Υπάρχει μια πιθανότητα μικρής παράτασης», πρόσθεσε.

Για το σύστημα «ακορντεόν» της αγοράς, η υφυπουργός Υγείας τόνισε πως «είχαμε σωστή στρατηγική, να ανοιγοκλείνει η αγορά, ανάλογα με τη μεταβολή των δεδομένων της πανδημίας. Στο τραπέζι βρίσκονται τώρα η Θεσσαλονίκη, η Αχαΐα και η Κρήτη, που παρουσιάζουν αυξημένο ιικό φορτίο». «Τα μισά από τα κρούσματα είναι στην πρωτεύουσα», δήλωσε.

Η κ. Ράπτη ανέφερε μάλιστα πως «ανοίγει η πλατφόρμα για ηλικίες από 60-64 ετών καθώς και παίρνουν τη σειρά τους και οι συμπολίτες μας από 75 έως 79 ετών». Επίσης τόνισε πως «για το επεισόδιο με την παράλυση της νοσηλεύτριας θα αποφανθεί ο ΕΟΦ και πρέπει να γίνουν λεπτομερείς εξετάσεις. Δεν έχει αποδειχτεί πως έχει σχέση το εμβόλιο της πανδημίας και παγκοσμίως θεωρείται επιβεβλημένο να εμβολιάζονται ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις».

«Πάνω από 150 εκατ. εμβολιασμοί δεν έχουν προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες και συνομίλησα με τη νοσηλεύτρια τηλεφωνικά και η εικόνα της είναι καλύτερη. Θα την επισκεφθώ τη Δευτέρα που θα είμαι στην Κέρκυρα», αποκάλυψε.

Για την εφαρμογή των μέτρων, απάντησε πως «ακολουθούμε τις εκθέσεις των επιδημιολόγων για τα λύματα, που εκτοξεύτηκαν στο 200% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, και λάβαμε υπόψη και το πόρισμα του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα».

Πηγή: kyvernisi.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM