Ραγκούσης: Εννέα υπουργοί αρνούνται να απαντήσουν για προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ

Ραγκούσης: "9 Υπουργοί εδώ και 2 μήνες αρνούνται να δώσουν απαντήσεις, καθώς και να καταθέσουν τα αιτούμενα έγγραφα για τις κατά παρέκκλιση προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ στο πεδίο αρμοδιότητάς τους."

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Με πρωτοβουλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και βουλευτή Β Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννη Ραγκούση, 61 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτουν ερώτηση προς  9 Υπουργούς της κυβέρνησης, αναφορικά με προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ.

Η ερώτηση αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Εδώ και 17 μήνες η κυβέρνηση της ΝΔ έχει επαναφέρει τις χειρότερες πελατειακές πρακτικές στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης. Κυρίαρχη θέση καταλαμβάνει η πλήρης απαξίωση της αρχής της αξιοκρατίας στις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα μέσω διαρκούς παράκαμψης των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, παρά τη συνταγματική πρόβλεψη του άρθρου 103 παρ. 7 .

Με αφορμή και τον νόμο Ν.4765 του Υπουργού Εσωτερικών, με τον κατ´ ευφημισμόν τίτλο: «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) – Αξιοκρατία στον δημόσιο τομέα», είναι αναγκαίο να αποκαλυφθούν οι μεθοδεύσεις αναξιοκρατίας στο σύστημα προσλήψεων του δημόσιου τομέα, καθώς και στο σύστημα επιλογής διευθυντών και διοικήσεων από το δήθεν επιτελικό σύστημα διακυβέρνησης.

Προς επίρρωση λοιπόν των παραπάνω, η κυβέρνηση έχει κατ’ επανάληψη παρέμβει, με ρουσφετολογικά κίνητρα, σε όλους τους τομείς πρόσληψης κι αξιολόγησης του προσωπικού της Δημόσιας Διοίκησης".