Ραγκούσης: «Μήπως πλέον ο ΟΛΠ-COSCO είναι κράτος εν κράτει;»

Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ - Βουλευτή Β ΄Πειραιά

Σε δήλωση προέβη ο Γιάννης Ραγκούσης σχεδόν ένα μήνα μετά την ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή από τον ίδιο και άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προς τους αρμόδιους υπουργούς (Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Περιβάλλοντος και Ναυτιλίας) με θέμα «Προστασία των εργαζομένων και της μικρομεσαίας ναυπηγοεπισκευαστικής επιχειρηματικότητας, άμεσο ζήτημα ελέγχου τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων των ΟΛΠ Α.Ε.-Cosco - ΣΕΠ μετά το μπαράζ καταγγελιών για αντισυμβατικές μεθοδεύσεις και μονοπωλιακές πρακτικές που εκδηλώνονται τελευταία».

Δήλωση Γιάννη Ραγκούση, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτή Β΄Πειραιά:

«Μήπως πλέον ο ΟΛΠ-COSCO είναι κράτος εν κράτει;

Αυτό το ερώτημα προκύπτει αναπόφευκτα, μετά από την πρωτόγνωρη ενέργεια του ΟΛΠ-COSCO-μέσω επιστολής προς την Κυβέρνηση-να απαντήσει αυτός στα κατά λέξη ερωτήματα που ως βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποβάλλαμε προς 5 συναρμόδιους Υπουργούς.

Υπουργοί, που με εξαίρεση τον απολύτως δικαιολογημένο κ. Πλακιωτάκη, ακόμη και σήμερα αδικαιολόγητα σιωπούν.

Ανεξαρτήτως των όσων ανακριβειών αναφέρει η εταιρεία στην επιστολή με την οποία δίνει «γραμμή προς την Κυβέρνηση», εμείς θα αναμένουμε τις απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργών.

Αυτοί έχουν το κοινοβουλευτικό και κοινωνικό καθήκον να τοποθετηθούν. Εκτός αν αυτό το καθήκον το έχουν εκχωρήσει στον ΟΛΠ-COSCO.

Σε κάθε περίπτωση, κρατάμε ως ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι με αφορμή την Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου που καταθέσαμε, φωτίστηκε μία πολύ σοβαρή δημόσια συζήτηση για τις μονοπωλιακές λογικές, για τα οφέλη αλλά και τις ζημιές που επιφέρουν οι πρακτικές και επιδιώξεις της εταιρείας.

Μία δημόσια συζήτηση που καλό είναι να γνωρίζει από τώρα ο ΟΛΠ-COSCO ότι θα μπορέσει να τελειώσει, μόνον εάν στο τέλος αυτής, ωφελημένοι εκτός από την εταιρεία θα είναι:

-και οι χιλιάδες εργαζόμενοι στο λιμάνι

-και ο ναυπηγοεπισκευαστικός κλάδος

-και όλοι οι χρήστες του λιμανιού μαζί με τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται στη λιμενική λειτουργία

-και οι παραλιμένιοι Δήμοι με τους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους

-και η πραγματική οικονομία του Πειραιά.

Και ο νοών νοείτω.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM