Πιερρακάκης: Η εποχή του 5G αλλάζει την καθημερινότητα μας

Ο Πιερρακάκης τόνισε πως η εποχή του 5G, η οποία ξεκινά το 2021, αναμένεται να προσδώσει νέες ταχύτητες και νέες δυνατότητες. Επιπλέον, η επικοινωνία με smart συσκευές αλλάζει επίπεδο.

Η εποχή του 5G βρίσκεται προ των πυλών και σύντομα όλα πρόκειται να αλλάζουν για τα καλά, σύμφωνα με τον Κυριάκο Πιερρακάκη. Η πανδημία μπορεί να δείχνει τα δόντια της σε ολόκληρη τη χώρα και το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) να ασφυκτιά, ωστόσο, παρά τα δεινά, συνέβαλε καταλυτικά και στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους.

Ποιος είναι ο στόχος της ψηφιακής πολιτικής;

Πιο συγκεκριμένα, η λήψη αρχείων, το γρήγορο uplload, αλλά και το on line gaming θα ανέβουν επίπεδο. Θα είναι πλέον και απλούστερα και ταχύτερα. Στόχος της ψηφιακής πολιτικής είναι να διευκολύνει τον πολίτη και την καθημερινότητα του, αποσαφηνίζει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Τέλος η ταλαιπωρία με το κράτος

Η εφαρμογή gov.gr ήρθε και άλλαξε την καθημερινότητα μας. Και αυτό διότι μας έδωσε την δυνατότητα να εκτελούμε περισσότερες από 710 πράξεις με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Μέσα από το κινητό μας τηλέφωνο ή τον υπολογιστή, δίχως φυσική παρουσία στις αντίστοιχες δημόσιες υπηρεσίες.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξήρε την επιτάχυνση του ψηφιακών επιλογών, που θα φτάσουν τις 1.000 σύντομα. Τα «ψηφιακά ραντεβού» πρόκειται να επεκταθούν σύντομα και να δοθεί η δυνατότητα αλληλεπίδρασης και με άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Ακόμα, θα γίνει εφικτή και επικοινωνία του πολίτη με τους δημόσιους φορείς μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όσα δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

«Αρχικά το εφαρμόσαμε για την απόκτηση κλειδάριθμου από την ΑΑΔΕ –το myAADElive– και για μια σειρά από διαδικασίες στα ΚΕΠ – το myKEPlive. Τα στατιστικά που λαμβάνουμε δείχνουν ότι μέσα σε μια μέρα τον Νοέμβριο διεξάγονται στα ΚΕΠ όσες βιντεοκλήσεις έλαβαν χώρα όλο τον Σεπτέμβριο», επισήμανε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Αυτό μας δείχνει ότι οι πολίτες αγκάλιασαν αυτόν τον θεσμό και θα το εφαρμόσουμε και στον ΟΑΕΔ: ο πολίτης θα κλείνει το ραντεβού και σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα θα επικοινωνεί μέσω τηλεδιάσκεψης με τον αρμόδιο υπάλληλο από το σπίτι ή το γραφείο του.

Μάλιστα, μια καινοτομία που θα εισαγάγουμε στο myOAEDlive, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ, είναι και η δυνατότητα συνδρομής διερμηνέα στην τηλεδιάσκεψη», συμπλήρωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Διαβάστε περισσότερα στο κυβέρνηση.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM