Πιερρακάκης: Νέα εφαρμογή με 5ψήφιο νούμερο για το άνοιγμα της αγοράς

Νέα εφαρμογή στο «τραπέζι» για τις αγορές των πολιτών

Μια καινούρια εφαρμογή με άλλο πιθανό 5ψήφιο νούμερο που θα αφορά μόνο το λιανεμπόριο και τις αγορές των πολιτών –και δεν θα έχει σχέση με το 13033, που παραμένει αυτούσιο– και θα έχει χρονικό περιορισμό ετοιμάζεται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε μέτρα ειδικά για το λιανεμπόριο. Θέλουμε μαζί με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Παπαθανάση τεχνολογικά μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου, για να μπορέσει να λειτουργήσει και η αγορά».

«Θα ενταχθούν άμεσα οι ευπαθείς ομάδες»

«Η κατηγοριοποίηση των ευπαθών ομάδων γίνεται από τους ειδικούς, εμείς υλοποιούμε οτιδήποτε αποφασίζεται με βάση τα κριτήρια που αποφασίζεται. Θα ενταχθούν άμεσα οι ευπαθείς ομάδες. Είναι το αμέσως επόμενο στάδιο οι ομάδες υψηλού κινδύνου, που θα είναι παράλληλα με την ηλικιακή ομάδα των 70-74 ετών, ενώ το επόμενο στάδιο θα αφορά άτομα από ομάδες αυξημένου κινδύνου. Το πότε θα είναι αυτό εξαρτάται από τις παραδόσεις των εμβολίων», δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης αναφορικά με την πορεία του εμβολιασμού.

Η θέση του για την υπουργό Πολιτισμού

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, για την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ο κ. Πιερρακάκης σχολίασε ότι η κομματικοποίηση της συζήτησης αδικεί τα ίδια τα θύματα. «Η κ. Μενδώνη είναι μια καλή υπουργός, με την οποία συνεργάζομαι πολύ στενά μαζί της. Η παραγωγικότητά της είναι δεδομένη. Αρκεί κανείς να μείνει στη μεγάλη εικόνα, στο δάσος κι όχι στο δέντρο. Το θέμα αυτό δεν πρέπει να κομματικοποιηθεί, η ουσία είναι να μπορέσουν τα θύματα να εκφραστούν, να μιλήσουν», κατέληξε.

Τι δήλωσε η Ματίνα Παγώνη

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη εξέφρασε την αισιοδοξία πως ίσως διανύουμε την τελευταία εβδομάδα αυστηρού lockdown στην Αττική. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το άνοιγμα μπορεί να το δούμε και τη Δευτέρα που έρχεται, θα εξαρτηθεί όμως από τους αριθμούς που θα έχουμε αυτή την εβδομάδα. Αν όλα πάνε καλά αυτή την εβδομάδα, μπορεί η επιτροπή να ξεκινήσει να συζητάει μείωση περιορισμών και να εισηγηθεί την απόφασή της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM