Πέτσας: Θα δοθούν 300.000€ στους σεισμόπληκτους δήμους προς ενίσχυση των πολιτών

Η ενίσχυση φτάνει έως τις 6.000 ευρώ για τις δαπάνες που σχετίζονται με τις καταστροφές οικοσκευής

Για την παροχή βοήθειας του κράτους στην Ελασσόνα, μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε και τις καταβολές των πρώτων αποζημιώσεων, μίλησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό του Μega ο αρμόδιος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Αναφορικά με πληγείσες περιοχές από τον σεισμό στην Ελασσόνα, ο κ. Πέτσας τόνισε πως «εκτός από τα ξενοδοχεία που δώσαμε στον κόσμο, στήσαμε σκηνές, οι οποίες αντικαθίστανται με τροχόσπιτα. Τα πρώτα 37 τροχόσπιτα έφτασαν χθες. Θα υποδεχθούν και οικίσκους τις επόμενες μέρες» τόνισε.

Από αύριο οι καταβολές των πρώτων αποζημιώσεων

Όπως δήλωσε στη συνέχεια, ο κ. Πέτσας από αύριο, θα δοθούν στους πληγέντες από το σεισμό, δήμους, 300.000 ευρώ για να προχωρήσουν στις καταβολές των πρώτων αποζημιώσεων. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών θα δοθούν 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες, ενώ η ενίσχυση φτάνει έως τις 6.000 ευρώ για τις δαπάνες που σχετίζονται με τις καταστροφές οικοσκευής.

Ο κόσμος έχει κουραστεί με τα περιοριστικά μέτρα - Κρίσιμος ο Μάρτιος

Ερωτηθείς ο κ. Πέτσας για τα περιοριστικά μέτρα και τον αριθμό των κρουσμάτων που εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, τόνισε πως «ο κόσμος έχει κουραστεί».

«Δεν υπάρχει κάτι που είναι ένα μεγάλο λάθος. Ένας χρόνος πέρασε, ο κόσμος έχει κουραστεί. Είναι πιο δύσκολο να ακολουθήσει τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί. Γενάρη και Μάρτη έχουμε την μεγαλύτερη έξαρση των ιώσεων. Είναι συνδυασμός πραγμάτων. Κρίσιμος ο Μάρτιος. Η θα τιθασεύσουμε τα κρούσματα και θα ανοίξουμε την οικονομία ή θα αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα από τον Απρίλιο και μετά στη δυνατότητά μας να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας» είπε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι μέχρι το Πάσχα «πρέπει να έχουμε μπει σε κάποια μορφή κανονικής διαδικασίας τουλάχιστον στην οικονομία» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM