Πέτσας: Ο νέος εκλογικός νόμος είναι προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού

Οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών για τον νέο εκλογικό νόμο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

«Από την αρχή της πανδημίας γενικά στον δημόσιο τομέα η προσέγγιση που υπήρξε ήταν να μπορέσουμε να θωρακίσουμε όσο μπορούμε τη δημόσια υγεία στον χώρο των δημόσιων υπηρεσιών, και ευτυχώς αυτό απέδωσε», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στην εισαγωγική του τοποθέτηση σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ1. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στον νέο εκλογικό νόμο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Νέος εκλογικός νόμος στην Αυτοδιοίκηση

«Ο νέος εκλογικός νόμος, που αλλάζει τον αποτυχημένο νόμο Σκουρλέτη, είναι μια προεκλογική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης και δεν υπάρχει θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης. Αντίθετα, βλέπω ότι όλες οι πτέρυγες, από την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ, δηλαδή τους θεσμικούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αγκαλιάζουν τις βασικές πτυχές του νέου νομοθετήματος και η αποδοχή φαίνεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει αντίρρηση όσον αφορά τα βασικά του χαρακτηριστικά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πέτσας για τον νέο εκλογικό νόμο στην Αυτοδιοίκηση.

Φυσικές καταστροφές

Μετά τη διήμερη επίσκεψη στον Έβρο, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στις φυσικές καταστροφές από το φαινόμενο του «Ιανού», λέγοντας πως «έχουμε αποκομίσει πολλές εμπειρίες, και αυτό μας έχει μεταφέρει ένα κλίμα καλύτερου συντονισμού». «Αυτός ο συντονισμός, όπως θεσμοθετήθηκε το τελευταίο διάστημα στην περίπτωση της Θεσσαλίας και άλλων περιοχών που επλήγησαν από τον "Ιανό", μεταφέρεται είτε στη Σάμο είτε, για παράδειγμα, στον Έβρο, όπου είχαμε πρόσφατα μεγάλες καταστροφές», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM