Στέλιος Πέτσας

Πέτσας: Άμεση προτεραιότητα η υπογειοποίηση των καλωδίων ρεύματος – Όλοι θα ξέρουν τι θα κάνουν από δω και πέρα

Του Μάκη Θεοδώση

Την πολυπόθητη υπογειοποίηση των γραμμών ρεύματος ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, με αφορμή τα προβλήματα που σημειώθηκαν με το κύμα κακοκαιρίας «Μήδεια».

Διευκρίνισε ότι δεν θα κοπούν όλα τα δέντρα για να έχουμε εναέριες γραμμές ρεύματος, αλλά σκοπός είναι να γίνει υπογειοποίηση γραμμών ρεύματος.

«Τέλος» στην ανευθυνότητα

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι ένα ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων μεταξύ κράτους, περιφερειών, αποκεντρωμένης διοίκησης και δήμων, «κάτι που έχουμε πει ότι θα το ξεκαθαρίσουμε μέσα στο εξάμηνο του 2021».

«Υπάρχουν ευθύνες για τα σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης, αλλά ήταν τόσο έντονο το καιρικό φαινόμενο σε κάποιες περιοχές και ο ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορούσε να ανταποκριθεί», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν»

Σημείωσε πως γι’ αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε την περασμένη Τρίτη να συνδράμουν κινητές ομάδες της ΕΜΑΚ, του στρατού και των δήμων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Πέτσας, αν δεν γίνονταν αυτές οι ενέργειες, δεν θα ερχόταν το ρεύμα «ούτε σε μια εβδομάδα».