Πελώνη: Η αγορά και τα σχολεία ανοίγουν προς το τέλος του μήνα

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απάντησε πως «έρχεται το άνοιγμα των γυμνασίων, των λυκείων και της αγοράς προς το τέλος του μήνα» και προέτρεψε τον κ. Τσίπρα να μην επενδύει στην κοινωνική ένταση

Του Μάκη Θεοδώση

«Όσον αφορά τα περιστατικά στη Νέα Σμύρνη, μας ενόχλησαν όλους, ερευνώνται και δυστυχώς ο κ. Τσίπρας επιδιώκει κοινωνική ένταση, πλατείες αγανακτισμένων για την πανδημία. Τα τρικάκια της Νεολαίας του υπήρξαν και να μη δυσχεραίνει την προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Για τη δημοσιοποίηση της ταυτότητας του πολίτη, απάντησε πως «η κυβέρνηση δεν δρα ως κουκουλοφόρος, δεν το έδωσε η κυβέρνηση το βίντεο». «Όσοι φαίνονται στην κάμερα είναι ορατοί», πρόσθεσε.

«Ο υπουργός του Πολίτη έδωσε απαντήσεις και ο εσωτερικός κανονισμός της Αστυνομίας θα εφαρμοστεί«, είπε. Όσον αφορά την απομάκρυνση Χρυσοχοΐδη, τόνισε πως «καλύτερα ο κ. Τσίπρας να αποτρέψει τους πολίτες από την κοινωνική ένταση».

Για την ασφυκτική πίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, απάντησε πως «το Ε.Σ.Υ. ξεπέρασε τις αντοχές του, υπάρχει συνέργεια ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για το καλύτερο αποτέλεσμα».

Για τη ματαίωση του έργου «East Med», δήλωσε πως «υπήρξε επικοινωνία Μητσοτάκη

- Αναστασιάδη για την πενταμερή διάσκεψη και τη Σύνοδο Κορυφής στις 25 Μαρτίου».

Για την επίσκεψη Δένδια σε Κύπρο και Αίγυπτο, τόνισε πως «είναι εξαιρετικά σημαντική για την περιοχή».

Για το λιανεμπόριο και τα σχολεία ανέφερε πως «με την ταχύτητα εμβολιασμού, τη μελέτη των δεδομένων, θα ανοίξουμε προς το τέλος του Μαρτίου και βαδίζοντας προς τον Μάιο να δούμε περισσότερη ελευθερία κινήσεων».

Για την επιτροπή εξέτασης βίας του καθηγητή Αλιβιζάτου, ανέφερε πως «είναι σε ισχύ και προτείνει δράσεις για την αντιμετώπισή της και υλοποιούνται».

Για τα πρόστιμα συνωστισμού που επέβαλε η Αστυνομία, απάντησε πως «αυτή ήταν η δουλειά  της Αστυνομίας για τον περιορισμό του κορονοϊού».

Για την ημερομηνία έναρξης διερευνητικών με την Τουρκία, τόνισε πως «περιμένουμε την απάντηση της γείτονος». «Είμαστε υπέρ του διαλόγου», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM