Νίκος Παππάς: «Είμαι περήφανος - Έχω κάνει το καθήκον μου απέναντι στο συμφέρον του ελληνικού λαού»

Νίκος Παππάς: Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας προϊόν ενός ανταγωνισμού μεταξύ εθελοδουλίας και θράσους

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

«Μέσα σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός αδειών. Είχατε για δεκαετίες λερωμένη τη φωλιά σας. Για μια διαδικασία που το Δημόσιο δεν δαπάνησε λεφτά, εισέπραξε. Τα λεφτά που είχατε αρνηθεί συστηματικά να εισπράξετε παραβιάζοντας το Σύνταγμα» τόνισε ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή στη συζήτηση πρότασης της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής εις βάρος του πρώην υπουργού για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

«Δεχτήκαμε πιέσεις και συκοφαντίες. Γιατί θελήσαμε, πιστοί στον όρκο μας στο Σύνταγμα, να εφαρμόσουμε αυτό που αναφέρεται, να έχουν άδεια οι σταθμοί.

Είμαι περήφανος που ανεβαίνω σε αυτό το βήμα με αφορμή τη διάτρητη και προσβλητική για τον κοινό νου πρόταση της ΝΔ. Έχω κάνει το καθήκον μου απέναντι στο συμφέρον του ελληνικού λαού, στις ιδέες μου και την παράταξή μου.

Είναι το προϊόν ενός ανταγωνισμού μεταξύ εθελοδουλίας και θράσους. Όλους αυτούς τους μήνες παρακολουθούμε μαζί με τον λαό τα έργα του κ. Μητσοτάκη. Τα έφερε έτσι η τύχη που η σημερνή συζήτηση διεξάγεται σε μια ημέρα που σημαδεύεται από το αρνητικό ρεκόρ της πανδημίας σε κρούσματα και διασωληνωμένους.

Η υποτιθέμενη αριστεία σας ξεδιπλώνεται σε όλη της το μεγαλείο με κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Θα έρθει η ώρα που θα λεχθούν όλα αυτά.

Ξεκινάτε αυτή τη διαδικασία επειδή προβήκαμε να εισπράξουμε αυτά που εσείς δεν τολμήσατε ποτέ.

Σας καλώ να σκεφτείτε τώρα που έρχεται η ηγεσία της ΝΔ, που στήνει σκηνικό προανακριτικών, για να πλήξει την πολιτική δύναμη που δημιούργησε θέσεις εργασίας και άφησε λεφτά στα δημόσια ταμεία».

«Δεν υπάρχει κατηγορία υπερκοστολόγησης»

«Δεν υπάρχει κατηγορία υπερκοστολόγησης. Δεν υπάρχει κατηγορία ότι εισπράξαμε λιγότερα. Υπάρχει μια αστική διαφορά μεταξύ επιχειρηματιών, και η ΝΔ υιοθετεί ένα μέρος των επιχειρημάτων της μιας πλευράς. Και αγνοεί και τις αντιφάσεις της πλευράς που αποφάσισε μερικώς να υιοθετήσει το αφήγημα.

Και ζητάει τα ρέστα από την κυβέρνησή μας που εφάρμοσε το Σύνταγμα.

Η ΝΔ πιάνεται από τα μαλλιά ενός αποτυχόντος στον διαγωνισμό αδειοδότησης, που καταθέτει αβάσιμες κατηγορίες τέσσερα χρόνια μετά».

«Τα κανάλια αυτή τη στιγμή λειτουργούν με τον νόμο 4339»

«Ο εν λόγω αποκλείστηκε γιατί δεν κατέβαλε την πρώτη δόση για την άδεια.

Εάν διαβάσει κανείς το κείμενο που καταθέσατε, δεν ξέρω εάν πρέπει να κλαίει ή να γελάει.

Τα κανάλια αυτή τη στιγμή λειτουργούν με τον νόμο 4339. Δεν είναι παράνομος, ούτε γι' αυτό είστε ενημερωμένοι;

Ιστορική ειρωνεία από το 1989. Άδειες με θολό τοπίο. Και έρχεται ο τραπεζίτης πρωθυπουργός να δώσει παράταση επ' αόριστον στη συνειδητή παραβίαση του Συντάγματος. Η ταπείνωση της ελληνικής δημοκρατίας.

Όλες αυτές οι παρατάσεις είναι σε αντιδιαστολή με τέσσερις αποφάσεις του ΣτΕ, που λένε ότι αντίκεινται στο Σύνταγμα.

Η εφαρμογή του νόμου Ρουσόπουλου γίνεται μια εκκρεμότητα από το '09 μέχρι που αναλάβαμε την κυβέρνηση.

20 Σεπτεμβρίου 2016, μετά τον διαγωνισμό μας, ο κ. Βαρδινογιάννης δήλωσε πως ενδεχομένως να είναι παράνομο ότι δεν έγινε διαγωνισμός τότε. Έπρεπε να έχει γίνει από πριν. Εμείς οι επιχειρηματίες ρισκάραμε τις περιουσίες μας σε προσωρινές άδειες.

Υπερχρέωση των καναλιών: Οι επιχειρήσεις των ΜΜΕ-υπερχρεωμένα κανάλια χωρίς άδεια - δάνεια 900 εκατ. ευρώ.

Η δική μας κυβέρνηση εισέπραξε 45 εκατ. ευρώ.

Παραλάβαμε και την ΕΡΤ κλειστή. Που, πέραν του δράματος των 2.500 εργαζομένων στον δρόμο, κλειστή ήταν και όταν έγινε ο διαγωνισμός για το ψηφιακό σήμα. Με έναν συμμετέχοντα. Και άλλαξαν οι όροι του διαγωνισμού, με αποτέλεσμα να συμμετέχει μόνο η Digea. Η δημόσια τηλεόραση πλήρωνε τον ιδιώτη για να μεταφέρει το σήμα της.

Θέσεις εργασίας: Όταν αναλάβαμε, δούλευαν συνολικά στα κανάλια πάνω από 2.000 άνθρωποι.

Ο Κρέτσος έφτιαξε το καλύτερο σχήμα ενίσχυσης των τηλεοπτικο-ακουστικών παραγωγών, και έτσι σήμερα η χώρα έχει τη δυνατότητα να δέχεται παραγωγές.

Είχαμε την επαναστατική ιδέα να εφαρμόσουμε τον νόμο.

Στις 20 Ιανουαρίου 2016 ο κ. Τραγάκης έλεγε πως όσες ψηφοφορίες και να γίνουν, τα 4/5 δεν θα τα πιάσει ποτέ η κυβέρνηση, ούτε για το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο ούτε για τις άδειες.

Γιατί δεν τον καταργήσατε τον νόμο; Να σας πιστεύει ο κόσμος όσο είστε αντιπολίτευση ή λέτε πάντα άλλ' αντ' άλλων;

Κινείστε στην κατεύθυνση της απομείωσης των δικαιωμάτων και του Δημοσίου.

Για τον διαγωνισμό: Έγιναν πάνω από 80 ενστάσεις και το ΣτΕ έλεγε "προχωρήστε". Απευθυνθήκαμε στο Ινστιτούτο Φλωρεντίας. Θυμάστε τι λέγατε; Ενημερώστε και την κ. Κεραμέως, που έδωσε πριν από μέρες επτά υποτροφίες να πάνε παιδιά να σπουδάσουν. Μπράβο στην Κεραμέως που τολμά να δώσει υποτροφίες για το Ινστιτούτο Φλωρεντίας.

Και τι δεν ακούσαμε. Τους κλειδώσατε, τους βασανίσατε. Για το λογισμικό τι δεν ακούσαμε. Για τη SingularLogic, για την εταιρεία που παρουσιάζει τις εθνικές εκλογές.

Δεν σας έμεινε τίποτε άλλο από ένας αποτυχών. Παραδώσαμε ανοιχτή την ΕΡΤ και ενισχυμένο το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, με αισθητά αυξημένη την απασχόληση στα κανάλια.

Εισπράξαμε τον φόρο διαφήμισης και τα τέλη χρήσης συχνοτήτων. Για φόρους ψηφισμένους, των οποίων την είσπραξη αναβάλατε κάθε χρόνο.

"Αναστήσαμε" την ελληνική μυθοπλασία και θα σας ζητήσουμε αυτό το πρόγραμμα να το ενισχύσετε.

Αντί να ζητήσετε μια συγγνώμη για τα χρόνια απραξίας, στήνετε μια καθοδηγούμενη φάρσα.

Δικηγόρος του Καλογρίτσα ο Λοβέρδος και συνεργάτης του ο Θεοδωρικάκος.

Διάβασα και κάτι "πιπεράτα", να διερευνηθεί, λέει, η πορεία του χρήματος. Εάν θέλετε κάποιον μάρτυρα στην προανακριτική, πρώτον να φέρετε τον κ. Στουρνάρα να μας πει και, αν υπονοήσει κάτι, πρώτος εγώ θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη.

Είπατε ότι τα χρήματα πήγαν στο "Documento". Το "Πρώτο Θέμα" έγραφε ότι η εταιρεία προχώρησε σε αλλεπάλληλες μειώσεις κεφαλαίου.

Ισχυρίζεται ότι η συμφωνία είναι εικονική, επειδή ο υπογράφων της ελληνικής πλευράς δεν μιλά την αγγλική. Και το Μονομελές Πρωτοδικείο αναγνωρίζει την απόφαση του δικαστηρίου της Γενεύης.

Όλους τους έχω δει. Όλους τους καναλάρχες που ζητούσαν να μη γίνει αδειοδότηση και μετά να μη γίνει διαγωνιστική διαδικασία και αν υπάρξει τίμημα να είναι χαμηλό.

Ξέρουμε ότι οι ιδιωτικές εταιρείες θα κοιτούν το συμφέρον τους. Και γι' αυτό τώρα ξεσηκώνετε αυτή τη διάτρητη ιστορία, γιατί έτσι είχατε μάθει.

Εμείς ενθαρρύναμε λύσεις για να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας.

Εάν θέλαμε τόσο πολύ να δώσουμε κανάλι στον κύριο, γιατί να κάνουμε τον διαγωνισμό;

Δεν έχετε καταλάβει ότι αυτή η γραμμή πλεύσης μπορεί να δείξει και αλλού, στον κ. Θεοδωρικάκο, σύμβουλο πρωθυπουργού πριν από την εκλογή του. Και ξέρετε τι θα περίμενα από τον κ. Μητσοτάκη; Να καταθέσει όλες τις συμφωνίες με την GPO στα πρακτικά της Βουλής.

Για να ξέρουμε και εμείς τι ήξερε ο Καλογρίτσας».

Ο δικός μας νόμος είναι αυτός που λειτουργεί

«Εσείς προσπαθείτε να ξηλώσετε οποιαδήποτε διάταξη προστατεύει τους εργαζόμενους. Ο πολιτικός χρόνος είναι μακρύς και να προσέχετε πάρα πολύ και τι κατηγορίες εκτοξεύετε και πού βάζετε την υπογραφή σας.

Να προσέχετε ποιες πολιτικές σκοπιμότητες υπηρετείτε. Το Δημόσιο χάνει λεφτά από τη Νικολάου, από τον Ερημίτη, από τη Χαλκιδική, στην άνευ όρων παράδοση δεδομένων στην Cisco.

Τι ήταν αυτό το ραβασάκι στην ΕΡΤ; Μη δείχνετε το τσιμπούσι του Στεφανάδη και τον Μητσοτάκη δίπλα στον Λιγνάδη;».

«Εάν θέλετε να μιλήσουμε για δωροληψίες...»

«Να μας πει ο Χριστοφοράκος τι έγινε για τις 176 επαφές με την οικογένεια Μητσοτάκη, εάν θέλετε να μιλήσουμε για δωροληψίες.

Και να ρωτήσουμε Μητσοτάκη- Αλαφούζο αν έχουν αφηγήσεις από τους πατεράδες τους, που έλεγε ο Αλαφούζος σε συνέντευξη ότι ο Μητσοτάκης τού ζήταγε συνέχεια λεφτά και έδειχνε και την επιταγή της Citybank.

Όταν μιλάτε γι' αυτή την παράταξη, να προσέχετε, η ώρα του ελέγχου σας πλησιάζει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM