Υπόθεση Παππά: Ολική αντεπίθεση από Τσίπρα

Στις 9.00 σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για σύσταση προανακριτικής επιτροπής εις βάρος του Νίκου Παππά - Σφοδρή επίθεση Τσίπρα

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Ασπίδα προστασίας στον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Νίκο Παππά πρόκειται να αποτελέσει σήμερα στη Βουλή ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, έπειτα από τις καταγγελίες Καλογρίτσα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ασκήσει σφοδρότατη κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία έχει προκαθορίσει την παραπομπή του Νίκου Παππά, για να αλλάξει την ατζέντα της επικαιρότητας, ενώ ουσιαστικός της στόχος δεν είναι ο πρώην υπουργός, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας.

Πού θα εστιάσει ο Τσίπρας

Στη διαχείριση της πανδημίας, στην κακή κατάσταση των νοσοκομείων, στην αύξηση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων καθώς και στη συνεχή άρνηση της κυβέρνησης να στηρίξει με μόνιμο προσωπικό τα νοσοκομεία και να συνταγογραφήσει τα Covid tests θα εστιάσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την ομιλία του.

Δεν θα παραλείψει ωστόσο να αναφερθεί στις «ανέμελες» στιγμές του πρωθυπουργού σε Πάρνηθα και Ικαρία καθώς και σε δηλώσεις στελεχών του για μετακίνηση στους ιδιαίτερους τόπους καταγωγής τους, παρά τα περιοριστικά μέτρα.

Τσίπρας σε Κ.Ο.: Η ΝΔ στήνει ειδικό δικαστήριο πάλι χωρίς στοιχεία

«Αυτή η κυβέρνηση δεν χάνει ευκαιρία να αξιοποιεί την πανδημία προκειμένου να προχωρά σε απευθείας αναθέσεις και εξυπηρέτηση συμφερόντων. Απ’ όπου κι αν το πιάσεις, βρομάει. Έχει το θράσος να εγκαλεί διαρκώς τον ΣΥΡΙΖΑ για υποθέσεις σκανδάλων. Και να στήνει τώρα δεύτερο ειδικό δικαστήριο για υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς στοιχεία. Όσο φθείρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόσο πιο επικίνδυνος γίνεται» υπογράμμισε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.