Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Τα μηνύματα ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25

Με αφορμή τη σημερινή μέρα, που είναι αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά αλλά και το ΜέΡΑ25 έστειλαν τα δικά τους μηνύματα

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ορμώμενη από την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ανέφερε: «Στη δίνη της πανδημίας, δηλώνουμε παρόντες στον καθημερινό αγώνα των ατόμων με αναπηρία για ζωή με υγεία, ισότητα και αξιοπρέπεια. Για μια ανοιχτή, αλληλέγγυα και δίκαιη κοινωνία που δεν αφήνει κανέναν μόνο, κανέναν πίσω».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι απαιτείται «ισότιμη πρόσβαση στη μόρφωση, στην εργασία, στην κοινωνία, παντού», σημειώνοντας πως «αυτό είναι το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία, που το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει 365 ημέρες τον χρόνο». Τόνισε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ αυτό «το απέδειξε στην πράξη με το έργο και την προσφορά του με πρωτοβουλίες, κίνητρα, θεσμούς, δομές που άλλαξαν τη ζωή των Ελλήνων και των Ελληνίδων με αναπηρία».

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

«Η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία είναι μια ημέρα υπόμνησης του αγώνα για ίση πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στην εκπαίδευση, στην εργασία, στα μέσα μεταφοράς, στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής και της δραστηριότητας των ανθρώπων», τόνισε, μεταξύ άλλων, σε μήνυμά του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Στην Ελλάδα η μοναδική πρόνοια που υπάρχει για τα άτομα με αναπηρία είναι το επίδομα αναπηρίας, που είναι εξαιρετικά ισχνό για να καλύψει τις πραγματικές τους ανάγκες, ενώ ακόμη και αυτό το μικρό εισόδημα έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο των μνημονιακών πολιτικών της τρόικας», πρόσθεσε ο κ. Κριθαρίδης.

«Ως ΜέΡΑ25 διεκδικούμε την ισότιμη πρόσβαση για όλους και όλες σε κάθε έκφανση και στάδιο της ζωής τους, ως έχουν δικαίωμα», είπε, και κάλεσε την κυβέρνηση «να πάψει να αντιμετωπίζει επιφανειακά και επικοινωνιακά το ζήτημα, όταν κιόλας πετσοκόβει τις προνοιακές παροχές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM