Το Εθνικό σχέδιο δράσης για την οδική ασφάλεια παρουσία Μητσοτάκη

Παρεμβάσεις στους δρόμους - Αντικατάσταση του στόλου οχημάτων- Δίκαιοι κανόνες  

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Οδική Ασφάλεια 2021-2030 ανακοινώθηκε σήμερα, στις 11 το πρωί, από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκδήλωση στο Μουσείο Αυτοκινήτου.

Του Μάκη Θεοδώση

Το Στρατηγικό Σχέδιο περιλαμβάνει μέτρα / δράσεις δεσμευτικού χαρακτήρα που πρέπει να αναληφθούν σε εθνικό επίπεδο από όλους τους αρμόδιους φορείς για την επίτευξη του στόχου της μείωσης των νεκρών, αλλά και των σοβαρά τραυματιών κατά 50%.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέα κουλτούρα στην οδήγηση

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «η συμπύκνωση του σχεδίου είναι στο ρήμα «προσέχω», συνεχίζουμε να θρηνούμε πολλούς συνανθρώπους μας και πολλές φορές οδηγεί και σε αναπηρίες και τετραπληγίες, με τρανταχτό παράδειγμα στην Κρήτη. Χρειαζόμαστε οριζόντιες πολιτικές με διακριτούς στόχους σε συνεργασία πολλών υπουργείων. Οι στόχοι μας είναι φιλόδοξοι παρόλο που μειώθηκαν οι νεκροί την τελευταία 10ετία».

«Στέκομαι επιγραμματικά στην κουλτούρα μας που αφορά την αναμόρφωση των εξετάσεων οδήγησης και όχι τυπικές εξετάσεις. Διαπαιδαγώγηση των νέων οδηγών με ειδικό μάθημα στα σχολεία. Τα νέα παιδιά επηρεάζουν και τους γονείς να γνωρίζετε» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Μέσα στο αστικό δίκτυο και στην επαρχία γίνονται τα περισσότερα δυστυχήματα και αυτό θα το αλλάξουμε. Τέλος η τεχνολογία και η μετάβαση στην ”πράσινη ανάπτυξη” θα φέρουν νέα δεδομένα με πολλούς ποδηλάτες στους δρόμους μας και αποτελεί μεγάλη πρόκληση. Τα παλιά αυτοκίνητα δεν απαξιώνονται αν συντηρούνται αλλά η τεχνολογία διορθώνει τα λάθη και βοηθά να σώσουμε ζωές, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Βασικές αλλαγές στις ποινές 

Όταν οι παραλείψεις αφορούν το όχημα π.χ. σπασμένα φανάρια οι ποινές θα επιβάλλονται στο αυτοκίνητο. Σημαντικό θέμα με την ταχύτητα κίνησης γιατί και οι μικρές μεταβολές μπορεί να οδηγήσει σε θανάσιμους τραυματισμούς των πολιτών.

Επόπτες ΚΤΕΟ

Μπροστά από τα ΚΤΕΟ θα ελέγχουν τη λειτουργία τους και θα μπορούν να επιβάλλουν πρόστιμα για πλημμελή έλεγχο.

Καραμανλής: Νέα εποχή στην οδηγική ασφάλεια

Ο υπουργός Μεταφορών Κ.Αχ. Καραμανλής  έθεσε τους άξονες για τη αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας. Παρεμβάσεις σε  7,000 σημεία του εθνικού δικτύου με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ και στοχεύουμε να δημοπρατήσουμε το έργο της Εθνικής οδού Πατρών-Πύργου που έχουμε θρηνήσει πολλά θέματα.

Υπεύθυνος οδηγός σημαίνει να συντηρούμε τα οχήματα μας και όσο το δυνατόν να έχουμε σύγχρονα αυτοκίνητα και θα δώσουμε κίνητρα αντικατάστασης του πιο γερασμένου στόλου στην Ευρώπη. Οδηγική εκπαίδευση από το σχολείο και ο νέος Κώδικας έχει δίκαιες προβλέψεις και επιτέλους θα εφαρμοστεί, πρόσθεσε.

Να έχουμε δίκαιους κανόνες και ο σκοπός μας να σώσουμε ζωές και όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε, κατέληξε οκ. Καραμανλής.

Πηγή: kyvernisi.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM