Ο Τσίπρας έστειλε εξώδικο σε Κουρτάκη και Παπαχρήστο ‒ «Αδειάζει» τη ΝΔ η Μπακογιάννη

Η Ντόρα Μπακογιάννη «άδειασε» τη ΝΔ για τα δημοσιεύματα περί βίλας Τσίπρα στα Λεγραινά Εξώδικο σε Κουρτάκη και Παπαχρήστο από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Μετά τα δημοσιεύματα των «Παραπολιτικών» και των «Νέων» περί αγοράς βίλας στα Λεγραινά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και μετά τη δημοσιοποίηση του μισθώματος από τον ίδιο, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχώρησε στην αποστολή εξώδικων προς τους Γιάννη Κουρτάκη και Γιώργο Παπαχρήστο.

Όπως έκανε γνωστό η «Αυγή»: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία διαμαρτύρεται για τα συκοφαντικά δημοσιεύματα σχετικά με το σπίτι που νοικιάζει ως εξοχικό στα Λεγραινά και ζητά άμεση επανόρθωση και αποκατάσταση της αλήθειας».

Μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στον Γ. Παπαχρήστο σημείωσε ότι το δημοσίευμα επανόρθωσης που θα τεθεί στην εφημερίδα και θα περιληφθεί σε ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων της καθ’ ης εταιρείας θα πρέπει να επισημαίνει τα παρακάτω:

«Ο δημοσιογράφος Παπαχρήστος Γεώργιος δηλώνω ότι, σχετικά με υπόθεση ενοικίασης εξοχικής κατοικίας από τον κ. Αλέξιο Τσίπρα, οι πληροφορίες που διέδωσα τόσο με άρθρα μου στην εφημερίδα “Τα Νέα” στις 7/12 - 8/12/2020 όσο και με παρουσία μου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega στις 7/12/2020 δεν έχουν κανένα έρεισμα και στηρίζονται σε αναξιόπιστες πηγές, περιλαμβάνουν αναλήθειες, ανακρίβειες και αήθειες και προήλθαν από μη διασταυρωμένες πληροφορίες, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, και προκάλεσαν σοβαρή προσβολή της τιμής και της υπόληψής του».

Το κείμενο αποκατάστασης που θα τεθεί στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και θα αναρτηθεί ως σχόλιο στον λογαριασμό του Γ. Κουρτάκη στο Twitter θα πρέπει να αναφέρει τα εξής:

«Ο δημοσιογράφος Κουρτάκης Ιωάννης δηλώνω ότι, σχετικά με υπόθεση ενοικίασης εξοχικής κατοικίας από τον κ. Αλέξιο Τσίπρα, το σχόλιο που έκανα στις 7/12/2020 στον προσωπικό μου λογαριασμό Twitter, όπου τον εμφάνιζα ως κάποιον έτοιμο να κατασκευάσει στοιχεία ή να αποκρύψει στοιχεία, προκειμένου να αντικρούσει δημόσιες αιτιάσεις σχετικά με τη μίσθωση εξοχικής κατοικίας, δεν έχουν κανένα έρεισμα και στηρίζονται σε αναξιόπιστες πηγές, περιλαμβάνουν αναλήθειες, ανακρίβειες και αήθειες και προήλθαν από μη διασταυρωμένες πληροφορίες, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, και προκάλεσαν σοβαρή προσβολή της τιμής και της υπόληψής του».

Εξώδικο κατά Κουρτάκη

Εξώδικο κατά Παπαχρήστου

Η Ντόρα Μπακογιάννη «αδειάζει» τη ΝΔ για το σπίτι στο Σούνιο

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία πήρε αποστάσεις από τη γενική στάση που κράτησε η ΝΔ απέναντι στο θέμα της μίσθωσης του εξοχικού, τονίζοντας πως η ίδια δεν θα έθετε τέτοιο θέμα στην πολιτική αντιπαράθεση.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» «άδειασε» τη ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν σχολιάζω εγώ τέτοια θέματα. Είναι προσωπικά θέματα. Οι αποφάσεις των πολιτικών είναι δικές τους, αν θέλει να πάει να νοικιάσει ένα σπίτι, να πάει, για όνομα του Θεού, δεν νομίζω πως θα ενταχθεί μέσα στην πολιτική αντιπαράθεση, τουλάχιστον όχι από εμένα».

Τα τρία ερωτήματα της ΝΔ

Ωστόσο, νέα ανακοίνωση μετά τα εξώδικα δημοσίευσε η ΝΔ, στην οποία αναφέρει:

Big Brother

«Αντί να προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να τρομοκρατήσει δημοσιογράφους μοιράζοντας εξώδικα και να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα για να καλύψει την αλήθεια, ας απαντήσει:

Πώς γίνεται να νοικιάζει κάποιος βίλα 142 τετραγωνικών σε 1 στρέμμα οικόπεδο πάνω στη θάλασσα, σε μια από τις ακριβότερες περιοχές της Αττικής, έναντι 500 ευρώ τον μήνα;

Πώς γίνεται ο ιδιοκτήτης ενός περιουσιακού στοιχείου που είχε βγει προς πώληση για 1.200.000 ευρώ να πληρώνει 20.000(;) + ΦΠΑ σήμερα για να πάρει 18.000 σε τρία χρόνια, “μπαίνοντας μέσα” για τα καλά, αν συνυπολογίσει κανείς την εφορία και τον ΕΝΦΙΑ;

Την Κυριακή που διέψευδε κάθε αναφορά σε νέα βίλα και υποστήριζε ότι όλα τα στοιχεία υπάρχουν στο πόθεν έσχες του δεν ήξερε όσα “ανακάλυψε” χθες;

Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM