Στα νοσοκομεία Θεσσαλίας και Βόρειας Ελλάδας ο Κοντοζαμάνης

Κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Υγείας, με επικεφαλής τον αρμόδιο υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη, θα μεταβεί σήμερα στα νοσοκομεία Θεσσαλίας και Βόρειας Ελλάδας.

Το επιδημιολογικό φορτίο είναι επιβαρυμένο στη Θεσσαλονίκη, παρά τη μείωση που σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο, ενώ μεγάλος αριθμός κρουσμάτων σημειώνεται και στη Λάρισα, με τους ασθενείς να διακομίζονται στα νοσοκομεία Χαλκίδας και Λαμίας. O κ. Κοντοζαμάνης θα μεταβεί σήμερα στα νοσοκομεία Θεσσαλίας και Βόρειας Ελλάδας και θα συνομιλήσει με τη Διοίκηση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα στελέχη του υπουργείου θα επισκεφθούν τα νοσοκομεία Κατερίνης, Χαλκιδικής, Γιαννιτσών, Λάρισας, Βόλου και Λαμίας και θα έχουν συναντήσεις με τις διοικήσεις και το υγειονομικό προσωπικό που δίνει τη μάχη με τον Covid-19.

Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Πιερία, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο δεν έχει την αναμενόμενη μείωση.

Τι δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε, με τη σειρά του, πως δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός παρά τη μείωση των κρουσμάτων.

Ο ίδιος μάλιστα τόνισε πως στο ενδεχόμενο να ανοίξει η αγορά, θα «έχουμε συνωστισμό των πολιτών και θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα». Συγκεκριμένα, ο κ. Ζέρβας ανέφερε πως «το ιικό φορτίο στην πόλη μας είναι ψηλά και προφανώς δεν μπορεί να οδηγεί σε κανέναν εφησυχασμό. Βλέπουμε τη δυσκολία που υπάρχει με τις πληρότητες στις ΜΕΘ στα νοσοκομεία της πόλης, κοντά στο 100%» και πρόσθεσε: «Οι ΜΕΘ είναι εκείνες που θα μειώσουν το αποτέλεσμα του lockdown. Οποιαδήποτε καλά αποτελέσματα σε επίπεδο λυμάτων και κρουσμάτων θα φέρουν καλά νέα και στα νοσοκομεία μας έπειτα από δύο εβδομάδες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM