Νικολάου για Κουφοντίνα: «Μας ζητούν να παρανομήσουμε - Να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη»

Νικολάου: «Η ζωή του είναι στα χέρια του - Υπάρχει Δικαιοσύνη,

ας απευθυνθεί»

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας διανύει σήμερα την 56η ημέρα απεργίας πείνας και ο δικηγόρος του, Θέμης Σοφός, δήλωσε ότι «η πολιτεία δεν πρέπει να εκδικηθεί. Είναι θέμα ημερών, μπορεί και ωρών. Αν πεθάνει, θα γράφει η ιατροδικαστική “ανακοπή καρδιάς” και θα έχετε και μια συγκεκριμένη ασθένεια».

Νικολάου: «Δεν θα συζητηθεί σήμερα»

Το αίτημά του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού δεν θα συζητηθεί σήμερα, δήλωσε σε τηλεοπτική της παρέμβαση η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου. Στο ερώτημα των δημοσιογράφων για το πότε θα συζητηθεί το αίτημα του απεργού πείνας, δήλωσε «όποτε συνεδριάσει η Επιτροπή Μεταγωγών».

Για Τσίπρα: «Βρίσκεται σε πανικό»

«Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε πανικό και δεν μπορεί ούτε τα στελέχη του να μαζέψει. Ο Κορυδαλλός έχει κλείσει και δεν δέχεται κατάδικους. Θα φύγουν και οι τελευταίοι μόλις οι συνθήκες του Covid το επιτρέψουν».

«Μας ζητάτε να παρανομήσουμε»

«Εάν κάνουμε δεκτό το αίτημά του, μας ζητάτε να παρανομήσουμε. Δεν μπορεί κανένας κρατούμενος να επιλέγει τη φυλακή του. Αυτό είναι αποκλειστικό δικαίωμα της πολιτείας».

«Θα προχωρήσουν σε ό,τι χρειάζεται για να σωθεί η ζωή του»

«Η παρακολούθηση του Κουφοντίνα από γιατρό και νοσηλευτή είναι 24ωρη. Υπάρχει διάταξη της εισαγγελέως Λαμίας πως, εάν κινδυνέψει, θα προχωρήσουν σε ό,τι είναι δυνατόν για να σωθεί η ζωή του».

«Η ζωή του Κουφοντίνα είναι στα χέρια του»

Το 2015 είχε χρησιμοποιήσει ξανά την απεργία πείνας για να μην πάει στον Κορυδαλλό. Δεν άκουσα τον κ. Τσίπρα να πει κουβέντα για τον Κουφοντίνα. Υπάρχει Δικαιοσύνη, ας απευθυνθεί. Η ζωή του είναι στα χέρια του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM