ΝΔ: «Πώς γίνεται να υπάρχει συγκάλυψη όταν έγινε δεκτή η παραίτηση Λιγνάδη από την πρώτη μέρα;»

Οι θέσεις των δύο κομμάτων για την υπόθεση Λιγνάδη

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΔ μετά τη θέση που έλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, όπου μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά αναφέρει πως «η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για 20 μέρες συγκάλυπτε την υπόθεση Λιγνάδη».

Η ανακοίνωση της Νέα Δημοκρατίας

«Αντί απάντησης στον ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπουμε στη χθεσινή ανάρτηση του κ. Ηλιόπουλου, ο οποίος μέσα στην ταραχή του, σε 4 γραμμές αναίρεσε πλήρως όλα τα μυθεύματα του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν συγκάλυψης. Η 6/2 πού όπως λέει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, «διαβάσαμε τη συγκλονιστική καταγγελία του Νίκου Σ.», είναι η μέρα που υπέβαλε την παραίτησή του ο Δ. Λιγνάδης. Κι έγινε αποδεκτή την ίδια στιγμή. Πώς γίνεται λοιπόν να υπάρχει συγκάλυψη στη συνέχεια, όταν έχει γίνει δεκτή η παραίτηση από την πρώτη ημέρα; Δεν πρόκειται μόνο για αντίφαση, αλλά για τρικυμία εν κρανίω που ακυρώνει τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, σε μια σκοτεινή υπόθεση που βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης η οποία έχει πλέον το λόγο» αναφέρει στην ανακοίνωσή του η Νέα Δημοκρατία.

Η θέση του Νάσου Ηλιόπουλου

Σήμερα σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος μίλησε ξανά για «ξεκάθαρη προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη από πλευράς της κ. Μενδώνη και του κ. Μητσοτάκη που κατέρρευσε υπό το βάρος των εξελίξεων».

Σχολίασε ότι «δεν γίνεται όταν στις 6/2 βγαίνει στη δημοσιότητα η επώνυμη καταγγελία του Νίκου Σ., ο οποίος καταγγέλλει πολύ συγκεκριμένα πράγματα, και υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ο κ. Λιγνάδης να παραιτείται και η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου να είναι ότι παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους». Τόνισε δε ότι η κ. Μενδώνη στη συνέντευξή την Παρασκευή, «δήλωσε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης ρωτήθηκε σχετικά και τους εξαπάτησε».

Ο κ. Ηλιόπουλος διερωτήθηκε: «Ποιους εξαπάτησε; Ήταν και ο κ. Μητσοτάκης σε αυτή τη συζήτηση;». Πρόσθεσε ότι «η κ. Μενδώνη είναι υπουργός, δεν είναι ούτε ντετέκτιβ, ούτε ανακριτής ώστε να κάνει η ίδια τη δουλειά της Δικαιοσύνης» και ότι «από τη στιγμή που εμφανίστηκαν οι καταγγελίες, η κυβέρνηση όφειλε να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να παρέμβει η Δικαιοσύνη».

Τέλος σύμφωνα και με το ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος ότι «ο κ. Λιγνάδης, βέβαια, ήταν προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη», υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ ακύρωσε την ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για την κάλυψη της θέσης του διευθυντή του Εθνικού, ακριβώς για να διορίσουν αυτόν τον άνθρωπο στη συγκεκριμένη θέση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM