Μητσοτάκης από το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας: Καμιά δόση δεν θα πάει χαμένη

Μητσοτάκης από το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας: Καμιά δόση δεν θα πάει χαμένη - Ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις - Τα ακυρωμένα ραντεβού θα επανακαθοριστούν

Του Μάκη Θεοδώση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τον Νίκο Χαρδαλιά και τους συναρμόδιους υπουργούς για τον αντίκτυπο της «Μήδειας» σε όλη τη χώρα και το σχέδιο για την επαναφορά της Αττικής  σε φυσιολογικό ρυθμό.

Επίσης, επανεξετάστηκε αν θα ανοίξει η εθνική οδός, που με βάση την τελευταία ενημέρωση θα παραμείνει κλειστή μέχρι τις 19.00. Τα αυτοκίνητα φτάνουν στον κόμβο Καλυφτάκη και κάνουν αναστροφή. Βασικό θέμα που τέθηκε ήταν η άμεση αποκατάσταση των διακοπών ηλεκτροδότησης και υδροδότησης στις πληττόμενες περιοχές.

Στη σύσκεψη για τη «Μήδεια» στην Πολιτική Προστασία, μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, έδωσαν το «παρών» ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας Θεόδωρος Λιβάνιος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής και Πελοποννήσου, για την καταγραφή της κατάστασης από τη σαρωτική κακοκαιρία. Παρόντες ήταν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο εθνικός διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης και ο γενικός διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Φοίβος Θεοδώρου.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) καθώς και των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου και του ΔΕΔΔΗΕ, με σκοπό να αναπτύξουν τις δράσεις για την ομαλοποίηση των προβλημάτων.