Φωτογραφία Μητσοτάκη στην Πάρνηθα: Απαντούν Γεωργιάδης, ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25

Ντόρος έχει δημιουργηθεί στο πολιτικό σκηνικό μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβα Γκραμπόφσκι με ομάδα μοτοσικλετιστών στην Πάρνηθα.

Η κριτική της αντιπολίτευσης εστιάζεται στο γεγονός ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν έδειξαν τις φωτογραφίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Πάρνηθα, ενώ μάλιστα στο καρέ της φωτογραφίας δεν κρατούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. Για το περιστατικό τοποθετήθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25 αλλά και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

των Μάκη Θεοδώση και Κατερίνα Θανάση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

«Ο κ. Μητσοτάκης μάλλον κατάλαβε ότι οι γελοίες δικαιολογίες του εκπροσώπου του για το γεγονός ότι έσπασε την καραντίνα και φωτογραφιζόταν αγκαλιά με κόσμο χωρίς μάσκα και μέτρα προστασίας, την ώρα που έχουμε κάθε μέρα αρνητικό ρεκόρ σε ανθρώπινες απώλειες, δεν πείθουν κανέναν. Τα τηλέφωνα στα κανάλια να εξαφανίσουν το θέμα φαίνεται πως έπιασαν τόπο.

Alpha, ΑΝΤ1 και Star δεν έπαιξαν καν το θέμα, παρά το γεγονός ότι υπήρχε σχετική τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, on camera αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και σχόλια άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Το Mega έπαιξε το θέμα, αλλά χωρίς τη φωτογραφία που δείχνει τον κ. Μητσοτάκη να παραβιάζει τα μέτρα προστασίας, λες και ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε γιατί ο κ Μητσοτάκης πήγε για ποδήλατο!

Ο κ. Μητσοτάκης να είναι σίγουρος. Όσο και να φιμώνει την αντιπολίτευση, η ατομική αναισθησία του ανθρώπου που κουνά το δάχτυλο σε όλη την Ελλάδα για να κρύψει τις δικές του εγκληματικές ευθύνες δεν καλύπτεται», αναφέρει σε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25: «Πού πήγε η ατομική ευθύνη;»

«Οι άνθρωποι που δεν έχουν κάνει κάτι ουσιαστικό για να ενισχύσουν τη δημόσια υγεία, να υπάρξουν μαζικά τεστ ‒τα οποία μάλιστα ξαφνικά μειώνουν τώρα που θέλουν να βγούμε από την καραντίνα‒, δεν έχουν επιτάξει πραγματικά τον ιδιωτικό τομέα υγείας, αφήνοντας συμπολίτες μας στο έλεος του ιού και χωρίς ΜΕΘ.

Αυτοί που τόσο καιρό για όλες τις ευθύνες τους αναμασούν την ατομική ευθύνη των πολιτών, των διαδηλωτών, των εργαζομένων και της νεολαίας θεωρούν “ανθρώπινο” ο πρωθυπουργός να κάνει εξόρμηση στη φύση χωρίς να τηρεί κανένα απολύτως μέτρο προστασίας.

Πού ακριβώς πήγε η ατομική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος καιρό τώρα κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες για τα όσα ο ίδιος, χάριν εξυπηρέτησης ολιγαρχικών συμφερόντων, δεν κάνει;

Είναι εξοργιστικός και ντροπιαστικός ο τρόπος με τον οποίο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε σήμερα να τον καλύψει, “δικαιολογώντας” τα τόσο σκανδαλώδη δυο μέτρα και δυο σταθμά», αναφέρει σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 ΜιχάληςΚριθαρίδης.

Η τοποθέτηση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη

Η φωτογραφία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάρνηθα όπου έκανε μότοκρος ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης. Μάλιστα, το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» αναφέρει «Ατομική Αναισθησία».

Είναι γεγονός πως ο πρωθυπουργός έκανε χρήση της Μετακίνησης 6 για άθληση και βρέθηκε στην Πάρνηθα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, έδωσε αυτή την εξήγηση και απόρησε γιατί επιτέθηκαν με τόση σφοδρότητα. Ξεκαθάρισε πως «όποιος αθλείται δεν είναι υποχρεωτικό να φοράει μάσκα και τυχαίνει και στον ίδιο να φωτογραφίζεται με κάποιον πολίτη την ώρα της άσκησης». «Ο κάθε πολίτης μπορεί να αθλείται, γιατί όχι και ο πρωθυπουργός», πρόσθεσε.

Μάλιστα, εξήρε και την αναγκαιότητα της άθλησης στην καταπολέμηση των ψυχικών πιέσεων που υφίσταται ο πολίτης λόγω της καραντίνας.

«Δεν μπορείτε να ισοφαρίζετε το δείπνο Πολάκη με την άθληση του κ.Μητσοτάκη.

Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Το ένα είναι παράνομο , να συγκεντρώνεσαι σε σπίτι πάνω από εννέα άτομα, και το άλλο είναι νόμιμο. Τα κότερα και τα πούρα δεν ξεχνιούνται», κατέληξε.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM