Μητσοτάκης: «Σημαντικό είναι οι υγειονομικοί να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα του εμβολιασμού»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για τον εμβολιασμό

των υγειονομικών 

Έκκληση στους υγειονομικούς που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί να το ξανασκεφτούν έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στις νέες κλίνες ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου ΚΑΤ, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «σημαντικό είναι εσείς οι υγειονομικοί να δίνετε πρώτοι το παράδειγμα του εμβολιασμού. Γνωρίζουμε υπεράνω οποιασδήποτε αμφιβολίας ότι τα εμβόλια που εγκρίνονται είναι ασφαλή πάνω απ' όλα και αποτελεσματικά. Αποτελεσματικά ως προς τη δραστική μείωση της πιθανότητας να ασθενήσει κανείς και ως προς την ηπιότητα της νόσου στην απευκταία περίπτωση που κάποιος που έχει εμβολιαστεί τελικά αρρωστήσει».

Η σημασία του εμβολιασμού 

Μεταξύ άλλων, πρόσθεσε πως «η πολιτεία δεν μπορεί σε αυτή την περίπτωση να δράσει κατασταλτικά και ούτε θα ήταν σωστό. Θέλω να επικαλεστώ την κοινή λογική των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, ταγμένοι στην υπηρεσία να προστατεύουν το πιο πολύτιμο αγαθό, την ανθρώπινη υγεία. Τώρα που έχουμε περισσότερα δεδομένα, παρακαλώ αυτούς οι οποίοι δεν είχαν εμβολιαστεί στο παρελθόν να το ξανασκεφτούν σοβαρά. Και ζητώ από εσάς που στην πλειονότητά σας έχετε εμβολιαστεί, να μιλήσετε στους συναδέλφους σας και να εξηγήσετε γιατί αυτή είναι η σωστή επιλογή για να προστατεύσετε τους εαυτούς σας και τους ανθρώπους που περιθάλπουν σε καθημερινή βάση».

Ο πρωθυπουργός, εκ μέρους όλων των Ελληνίδων, των Ελλήνων και των εργαζομένων στο Ε.Σ.Υ., ευχαρίστησε το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον πρόεδρο Ανδρέα Δρακόπουλο.

«Για ακόμη μία φορά, όταν η ελληνική πολιτεία χρειάστηκε στήριξη, το ίδρυμα προσέτρεξε και υποστήριξε την κατασκευή μόνιμων κρεβατιών ΜΕΘ σε πολλά νοσοκομεία», υπογράμμισε, σημειώνοντας πως στο ΚΑΤ δημιουργήθηκε μια υποδειγματική, υπερσύγχρονη ΜΕΘ με 30 κρεβάτια και πως αυτό είναι μικρό μέρος της συνολικής δωρεάς που κάνει το ίδρυμα.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «η πανδημία αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουμε όσα δεν είχαμε κάνει πολλά χρόνια», προσθέτοντας πως δεν εξαιρεί κανέναν από αυτή την αυτοκριτική.

Κυριάκος Μητσοτάκης στο ΚΑΤ

«Να ενισχυθεί το Ε.Σ.Υ.»

«Να ενισχύσουμε το Ε.Σ.Υ., να το μετατρέψουμε σε ένα νέο Ε.Σ.Υ., σε υποδομές και ανθρώπους, να προσλάβουμε παραπάνω προσωπικό, να ανταμείψουμε και να εκπαιδεύσουμε καλύτερα το υφιστάμενο προσωπικό και κάθε Έλληνας να αισθάνεται ασφαλής όταν πρόκειται για την υγεία του», υπογράμμισε.

Τέλος, επισήμανε πως ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις και πως όλοι προσέτρεξαν στο Ε.Σ.Υ. για να αντιμετωπίσουν τα πιο βαριά περιστατικά. «Το Ε.Σ.Υ., παρά την πίεση, αντεπεξήλθε. Θέλω να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όλους τους εργαζόμενους», συνέχισε ο πρωθυπουργός, ενώ υπογράμμισε πως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, εκτός από την υποστήριξη σε υποδομές, έχει ενισχύσει και οικονομικά εκείνους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης του κορονοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM