Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως «Ιανός» στο υπουργικό συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο εμφανίστηκε με δύο πρόσωπα: ικανοποιημένος για την πορεία του εμβολιαστικού σχεδιασμού αλλά και προβληματισμένος για την ανθεκτικότητα του ιού και τη νέα αύξηση των κρουσμάτων

Δεν μπορεί λοιπόν να επιτευχθεί η πολυπόθητη άρση που περιμένει με ιδιαίτερη ανυπομονησία ο κόσμος, που έχει φτάσει στα όριά του. 

Του Μάκη Θεοδώση

Οι επιλογές της κυβέρνησης είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την επιδημιολογική καμπύλη και η παραίνεση του να μείνουμε σταθεροί στην τήρηση των μέτρων για όσο χρειαστεί φαίνεται «αναγκαίο κακό».

Ταυτόχρονα, η αναφορά του σε δύο εμβληματικά νομοσχέδια –που αφορούν το οικογενειακό δίκαιο και τη μόνιμη εφαρμογή της τηλεργασίας στο Δημόσιο– καταδεικνύει την πρόθεση της κυβέρνησης να διευρύνει το κοινωνικό της αποτύπωμα με στοχευμένες δράσεις. Η δυνατότητα περισσότερου χρόνου στον γονέα που αποχωρεί, ο θεσμός του οικογενειακού μεσολαβητή και τα εξπρές-διαζύγια με ψηφιακή εφαρμογή είναι στη σωστή κατεύθυνση ομαλοποίησης ενός ευαίσθητου τομέα.

Επίσης, η επέκταση της εργασίας από το σπίτι θα βοηθήσει άτομα με ιδιαίτερα προβλήματα υγείας και τις μητέρες, ώστε να βρίσκονται περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους, χωρίς να παραμελούν την εργασία τους.

Ποια είναι η κ. Παπακωνσταντίνου

Να σημειωθεί και η επικύρωση του διορισμού της Χριστίνας Παπακωνσταντίνου ως υποδιοικήτριας της Τράπεζας της Ελλάδος. Την πρόταση υιοθέτησε το Γενικό Συμβούλιο της ΤτΕ εν όψει της λήξης της θητείας του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρου M. Μητράκου στις 10 Μαρτίου 2021.

Η κ. Παπακωνσταντίνου είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Έχει μακρά εμπειρία στην παρακολούθηση και τον συντονισμό διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και οικονομικών πολιτικών. Υπηρέτησε ως γενική γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και ως γενική γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα έτη 2012-2014, συμμετέχοντας παράλληλα στην ομάδα διαπραγμάτευσης των προγραμμάτων οικονομικής προσαρμογής. Από το 2017 ασκεί τα καθήκοντα της προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της PQH Ενιαίος Εκκαθαριστής Α.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM