O Μητσοτάκης απαντά σε ερωτήσεις Γεννηματά - Βαρουφάκη για τον ΕΟΔΥ

Μετά τα σχετικά δημοσιεύματα για το σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει την Παρασκευή στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» σε επίκαιρες ερωτήσεις της Φώφης Γεννηματά και του Γιάνη Βαρουφάκη.

Από το βήμα της Βουλής θα τοποθετηθεί την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις επίκαιρες ερωτήσεις που κατατέθηκαν από Γεννηματά και Βαρουφάκη.

του Μάκη Θεοδώση

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ρωτά αν υπάρχει αξιόπιστο και ολοκληρωμένο Μητρώο Ασθενών, τι βελτιώσεις μπορούν να γίνουν, αν σχεδιάζονται μαζικά τεστ και αν θα στηριχτεί το Ε.Σ.Υ. με οικονομικούς πόρους.

Επίσης, η κ. Γεννηματά κατηγορεί την κυβέρνηση για ολιγωρία, η οποία έφερε τη Βόρεια Ελλάδα σε εμπόλεμη επιδημιολογική κατάσταση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, που μέμφεται την κυβέρνηση για διπλό σύστημα εγγραφής κρουσμάτων, εκτός από το Εθνικό Μητρώο που διαχειρίζεται η  ΗΔΙΚΑ. Μιλάει για ένα παράλληλο σύστημα από ιδιωτική εταιρεία με εντολή του ΕΟΔΥ. Ρωτά λοιπόν: «Υπάρχει ή όχι παράλληλο σύστημα καταγραφής και, αν ναι, με ποια νομιμοποιητική βάση και για ποιον σκοπό;».

«”Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήραν, και η Θεσσαλονίκη πάει καλά”, δήλωνε ο Σωτήρης Τσιόδρας και μόλις έναν μήνα μετά η πόλη να μπαίνει σε νέο lockdown κατόπιν ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων;» καταλήγει στην ερώτησή του.

«Είναι γεγονός πως η σύγχυση με την ενημέρωση των λοιμωξιολόγων από τον ΕΟΔΥ για τον αριθμό των κρουσμάτων δημιούργησε εκνευρισμό στον επικεφαλής Σωτήρη Τσιόδρα, γιατί, αν έχει βάση το δημοσίευμα των εφημερίδων, στο Μαξίμου ψάχνουν να βρουν ποιος προκάλεσε τέτοιο θόρυβο», αναφέρει ο ίδιος.

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προσέλθει στη Βουλή και να απαντήσει εάν «λειτούργησε ή όχι παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ» και «εάν ναι, με ποια νομιμοποιητική βάση τηρούνταν αυτό το παράλληλο σύστημα και ποιον σκοπό εξυπηρετούσε; Αν όχι, πώς εξηγείται η εσφαλμένη εικόνα για την πόλη της Θεσσαλονίκης;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM